Stevanović: PP poslovi ili rotacija velikog broja stranačkih kadrovaDragoljub Stevanović, dugogodišnji opoziconar iz Vranja, i predstavnik Pokreta slobodnih građana za portala InfoVranjske.rs govorio je štetnosti Privremeno povremenih poslova u javnom sektoru.

Stevanović kaže da je rad na određeno vreme predviđen kao izuzetak za poslove koji nisu stalni.Svi vidovi zaposlenja na određeno vreme, predviđeni su kao izuzetak, da poslodavcima omoguće obavljanje nekih poslova koji nisu stalni, obično nevezani za njegovu osnovnu delatnost – navodi Dragoljub Stevanović.

On je rekao da ovaj ugovor služi za rotiranje velikog broja stranačkih kadrova na malom broju radnih mesta.Zakonitost ovakvih ugovora kontroliše se u privatnom sektoru, dok se u javnom sektoru koriste, prevashodno za stranačka zapošljavanja, odnosno rotiranje velikog broja stranačkih kadrova na malom broju radnih mesta – kaže Stevanović.

Naveo je da ako radnici traže pravdu na sudu, postoji instruisanje da se ne sudi protiv preduzeća.

U javnom sektoru se i zakonska ograničenja ovih ugovora često ne poštuju a ako obespravljeni radnici pokušaju da pravdu potraže na sudu, naši sudovi su instruirani da ne smeju da sude protiv preduzeća i organizacija, a naročito protiv odgovornih lica u javnom sektoru, s obzirom da se istovremeno radi o visokim funkcionerima vladajuće stranke – ističe se iz Pokreta slobodnih građana.

Ovaj ekonomista ispred PSG-a ukazuje da su zaposleni pod stalnim stresom i da mogu izgubiti posao bez njihove krivice.

Što se radnika tiče, oni ne mogu ništa dugoročno da planiraju, ne mogu da podižu kredite, pod stalnim su stresom od lako mogućeg gubitka posla bez njihove krivice i slično – istakao je Dragoljub Stevanović.

Poručuje i da radnici ne treba da prihvataju ovakve uslove rada, idu na mitinge i denunciraju svoje kolege.

Oni ne samo da se ne bune protiv prekarijatskog rada, oni, za ovakve ugovore prodaju svoj integritet, nakon posla svoje vreme i energiju poklanjaju stranci koja ih je zaposlila, idu na mitinge, botuju, denunciraju svoje kolege, sugrađane, učestvuju u izbornim krađama i manipulacijama – , apeluje opozicioni predstavnik.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  1. Misa83 11/06/2024
  2. Građanin 11/06/2024
  3. Kobac 11/06/2024
  4. Kitan 11/06/2024
  5. Kurti 11/06/2024
  6. Lenjin 11/06/2024

  Ostavi komentar