Aktivizam i mladi

Šta su VRANJANCI najviše čitali u 2021.?Prema podacima radnika biblioteke “Bora Stanković” u Vranju, jedan od najčitanijih autora za decu u 2021. godio bio je Stavan Milošević.

Pored Miloševića, od autora za decu izdvajaju se Uroš i Jasmina Petrović. Od stranih autora istuču se Harijet Mankester, Džef Kini i Dejvid Vilijams.Pored toga, izdanja koja se ističu kao najčitaniji za adecu su edicija knjiga sa ilustracijama o poznatim ličnostima Valentine Terešnikove i poznate slikarke Fride Kalo.

Iz Biblioteke za portal Infovranjske.rs dodaju da je broj korisnika u porastu, a da odrasli čitaju najviše klasike, bestseleri, krimi romani, kao i stručnu literaturu. Broj korisnika Biblioteke je povećan, obzirom na situaciju trenutne pandemije korisnici ne ulaze da sami traže knjige, već imamo izložbeni prostor za knjige. Čitaju se dosta klasici, stručna literatura, bestseleri i krimi romani. Domaći i strani autora poput, Lusinde Rajli, Harukija Murakamija kao i Crnjanski, Pekić, rekla je za portal InfoVranjske.rs Vesna Antanasijević ispred biblioteke „Bora Stanković“ Vranje.

Podsećamo, Javna biblioteka ,,Bora Stanković“ u Vranju najstarija je kulturna institucija našeg grada.   ,,Vranjsko knjigohranilište“ osnovano je godinu dana posle oslobođenja od Turaka, davne 1879 godine. Danas je to prostor koji čuva 150.000 primeraka knjiga svetske književnosti. 

M. Stanković

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. Bibliofil 31/12/2021

    Ostavi komentar