Šta lokalni političari misle o ratu u Ukrajini: RUSKA ili EVORPSKA SrbijaNa konferenciji za medije koju su održali Ivica Dačić, Aleksandar Vučić i Ana Brnabić predstavljena je odluka Republike Srbije u vezi sa ratom koji se dešava u Ukrajini.

Aleksandar Vučić tom prilikom obrazložio je da je Srbija neće uvoditi mere Rusiji, ali da će se poštovati integritet Ukrajine.Nakon ove konferencije za medije u Srbiji su se mogla čuti isključivo ponavljanja ili prepričavanja dela govora Aleksandra Vučića.

Iako se nisu javno oglašavali do sada povodom ovog pitanja, loklani predstavnici stranka imaju različita mišljenja po ovom pitanju.Zoran Antić, nekadašnji gradonačelnik i predsednik GrO SPS-a u Vranju Zoran Antić rekao je za portal InfoVranjske.rs da „s obzirom na istorijsko iskustvo ove Srbije krajem 20. veka, i sve što je ovaj narod preživeo, deli stav sa stavom državnog vrha“.

FOTO: InfoVranjske.rs – Zoran Antić – predsednik GrO SPS-a

Antić objašnjava da se Srbija nalazi u nezgodnom čvoru, da je ovaj sukob, sukob dva slovenska naroda, ali i da je u ovom teškom momentu najbitnije sačuvati državu Srbiju.

Ovde ne možemo govoriti o ličnom stavu, najrealnije je da smo mi daleko od tih daleko od tih događanja i da nemamo jasnu sliku šta se tamo događa. Nemamo mi mnogo izbora, jer ako napravimo i malu grešku to može puno da nas košta. Za nas je najbitinije očuvanje teritorijalne celovitosti naše zemlje, očuvanje Republike Srpske i naravno zaštita zemlje na Balkanu, rekao je Zoran Antić za portal InfoVranjske.rs

Antić je na kraju dodao da sve što su izneli Dačić, Vučić i Brnabić najrealnije i najpoštenije što su mogli u ovom trenutku i prema državi i prema narodu. Ali i prema sukobljenim stranama.

Šta god da su drugo uradili ne bi valjalo, završio je Antić.

Predsednik GrO Narodne stranke Đorđe Ristić smatra da građani Srbije najbolje znaju da rat i sankcije ne rešavaju probleme.

Đorđe Ristić, predsednik Gradskog odbora Narodne stranke

Na kraju se ponovo sve završi za pregovaračkim stolom, jer i u ratu i pod sankcijama strada  narod, rekao je Đorđe Ristić za portal InfoVranjske.rs

Ristić je na kraju pozvao na razum i objasnio da GrO Narodne Stanke u Vranju želi da se sukobljene strane što pre nađu za pregovaračkim stolom.

Loklani lider PSG-a u Vranju Nemanja Nuhijević za portal InfoVranjske.rs rekao je da za ovu političku opciju i njega lično izvršena agresija od strane Rusija.

FOTO: InfoVranjske.rs

Stav PSG je jasan, neophodno je momentalno obustavljanje ruskih vojnih operacija i čvrsto opredeljenje da se ova kriza reši diplomatskim putem u okvirima koje postavlja trenutno važeće međunarodno pravo, tvrdi Nuhijević.

Nuhijević na kraju tvrdi da Srbije mora da ostane dosledna poštovanju međunarodnog prava, jasno i nedvosmisleno osudi čin agresije i da u skladu sa svojim mogućnostima pruži svu potrebnu pomoć i podršku ukrajniskim građanima.

Predsednica lokalnog SSP-a u Vranju Mirjana Ilić Stošić za portal InfoVranjske.rs kaže da stanovnici Srbije, vrlo dobro, bolje od ostatka Evropke, znaju sav besmislio i užas rata.

Mirjana Ilić Stošić

Rat nikome dobro nije doneo i zbog toga pozivamo na mir i povratak dijalogu jer je dijalog jedini ispravan način za trajno rešavanje međunarodnih sporova, rekla je Ilić-Stošić.

Ilić Stošić poručuje da Srbije treba teritorijalni integritet i suverenitet Ukrajine, kao i svake druge države članice Ujedinjenih nacija.

Najdublje saosećamo sa stradanjima i patnjom građana Ukrajine. Pozivamo našu državu da, u što kraćem roku, i u skladu sa mogućnostima,  tom istom stanovništvu Ukrajine pošalje humanitarnu pomoć, zavšrila je Ilić- Stošić.

Jedan od retkih političara u Vranju koji su svoj stav iznosili na društvenim mrežama jeste Zoran Najdić, član SPS-a koji je na socijalnim mrežama javno pokazao da u ovom sukobu podržava Ukrajinu.

MSB

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  1. Antonije 28/02/2022
  2. ADA 28/02/2022
  3. Mita 28/02/2022
  4. Ha, ha 28/02/2022
  5. Zoki 28/02/2022
  6. Bugarin bosilegrad 28/02/2022
  7. Pitajte mene 01/03/2022

  Ostavi komentar