SSP: Vranje pred bankrotom, a većniku za finansije cvetaju ružeKonstatujući da Srbije godišnje gubi po jedan grad veličine Vranja, Stranka sloobode i prvde oglasila se novim saopštenjem.

U dopisu koji prenosimo u celini, ovoga puta meta je gradski većnik za finansije Bojan Kostić.  • Dok u Srbiji mladi ne mogu naći zaposlenje ako nemaju partijsku knjižicu vladajuće stranke, pa čak i tada doći do posla znači istrpeti razna poniženja i ucene, za naprednjačke funkcionere i njihove bliske rođake nema zime.

Oni ne samo da dobijaju poslove, već uspevaju da na više mesta učešćem u raznim Nadzornim odborima primaju nadoknade koje su neretko veće i od  tri  prosečne zarade u Srbiji.

KOstić, sa sajta Petrohemije

Jedan od njih je i Bojan Kostić, gradski većnik  sektora  za budžet i finansije koji je ujedno i član Nadzornog odbora HIP Petrohemija u Pančevu, preduzeća koje je 75,27 odsto u vlasništvu Republike Srbije.Postavljamo moralno pitanje gradonačelniku grada Vranja:

1. Da li gradonačelniče smatrate ispravnim to što ste omogućili većniku da u gradskoj upravi dobija platu koju finasiraju građani Vranja a u Nadzornom odboru nadoknadu koju finasiraju građani Srbije?

2. Nije li previše 6 i više prosečnih plata u Srbiji jednom čoveku, kome je uz to i supruga takođe na platnom spisku grada Vranja?

3. Čime vas je dotični gospodin zadužio pa vi svoj dug isplaćujete preko grbače ovog naroda?

Grad Vranje duguje 9 miliona evra i ima u planu zaduživanje za još  oko 6 miliona evra.

Ako je i od takvog većnika za finansije, previše je !!!

KOstić, sa gradskog sajta

Po stranu ostavljamo pitanje koja se nezaustavljivo nameće: kako je moguće da jedan čovek obavlja tako odgovrne i zahtevne funkcije i to u dva različita grada?

Znamo gradonačelniče da odgovore nećemo dobiti a i sumnjamo da je moral tema o kojoj bi vi rado pričali, zato ostavljamo građanima da sami procene koliko i kome  daju svoj novac!!!

Može Vranje!!! – kaže se u najnovijem saopštenju Stanke slobode i pravde.

SSB

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. Jes 20/07/2021

    Ostavi komentar