SSP povodom HAPŠENJA u Bosilegradu: Ovde je REČ o KRŠENJU prava na SLOBODU i BEZBEDNOST

Eko Taxi Vranje

Nakon razgovora koji su imali sa komandirom PS Bosilegrad, koji je tom prilikom rekao da nije nadležan da daje odgovore, danas je u Bosilegradu održana zajednička Konferencija za novinare potpredsednika Stranke slobode i pravde Gorana Petrovića, poslanice „Ujedinjenih“ Jelene Milošević i Daniele Mihajlović, a povodom hapšenja Daniele i Miljane Stojiljković zbog transparenata “Vučiću mi smo gladni” i “Smenite Zaharijeva” koje su htele da pokažu Aleksandru Vučiću prilikom njegove posete Bosilegradu.

„Lica koja su legitimisala Danielu i Miljanu i sprovela do policijske stanice im nisu saopštili razlog hapšenja, niti za koje su krivično delo terete. Nisu imale pravo na branioca, niti pravo da obaveste o hapšenju članove svoje porodice. Radi se o flagrantnom kršenju prava na slobodu i bezbednost i prava uhapšenih lica koja su garantovana Ustavom Republike Srbije”, rekao je advokat i potpredsednik SSP Goran Petrović i dodao da je podneta pritužba Zaštitniku građana. Prijave će biti podnete i Unutrašnjoj kontroli MUP-a i BIA kao i predstavniku skupštinskog odbora za bezbednost.Daniela Mihajlović, inače profesorka matematike i majka sedmomesečne bebe je izjavila da već danima ima strah da će neko doći i uhapsiti je:

Osećam se nesigurno, čitava moja porodica ima problem. Ništa loše nisam uradila, a mislila sam da živim u zemlji u kojoj imam pravo da javno iznesem svoje mišljenje. Međutim, šta god da se desi, nastaviću da se borim i neću odustati.

Poslanica Jelena Milošević je rekla da je danas komandira bosilegradske policije upitala da li smatra da je u redu što se „građani Bosilegrada ne osećaju bezbedno i što u svakom trenutku mogu da dođu neki nepoznati ljudi i da ih odvedu u nepoznatom pravcu“:

I pored toga što preko 20 godina Bosilegradom suvereno vlada Zaharijev, u ovom gradu moraju da važe zakoni, kao i u svakom delu Srbije. Stranka slobode i pravde stići će do svakog građanina, bilo gde u Srbiji, koji se zbog javne kritike režima nađe na udaru, rekla je Miloševićeva.    1. Bruka 17/03/2023
    2. Darko 18/03/2023

    Ostavi komentar