SSP: Dokle će kriminalci da vode vranjsku kulturu?U svom novom saopštenju vranjski odbor Stranke slobode i pravde nastavio je u svom maniru, postavljanjem pitanja aktuelnoj vlasti.

Saopštenje, koje je potpisao GrO SSP-a u Vranju, prenosimo u celini.Pitanja postavljamo naprednjačkoj vlasti u Vranju : 

1. Da li Vranje još uvek ima profesionalni ansambal u Pozorištu „Bora Stanković“ ili smo se vratili u doba amaterskog bavljenja glumom, a razvijamo profesionalni bioskop?2. Da li 50 miliona dinara para građana Vranja koje izdvajate za profesionalno pozorište u Vranju, ne mogu da omoguće da glumci dobace do Leskovca gde se ove godine održava 57. festival profesionalnih pozorišta Srbije „Joakom Vujić“, nego glume po lokalu na panađurima i svetkovinama kojima ste nadenuli prefiks kulturni?

3. Kako smo i zašto smo od razgovora o nagradi koja će se doneti sa „Joakima“, došli do razgovora o učestvovanju na „Joakimu“ pošto nas ne selektuju i ne zovu?

4. Da li je profesionalno Pozorište ono koje ne može da sastavi mesečni repertoar, pa ga dopunjuje foklornim igrama, reprizama repriza  i bioskopskim projekcijama?

Stekli smo utisak da se direktor vranjskog Pozorišta bolje pokazao u raznošenju stranačkih paketa nego kao direktor jedne kulturne institucije sa tradicijom  dužom od 120 godina.

6. Da li ste završili kulturno leto i koliko je koštalo ove godine, da li smatrate da kulturna politika može da stane u 5 dana amaterskih, već viđenih događaja, da li imate kapaciteta da smislite nešto novo i podarite vranjskoj publici?

5. Da li u kulturnim institucijama i dalje nastavljate praksu zapošljavanja lica sa kriminalnim dosijeima i lica bez školske spreme koja ne ispunjavaju zakonske uslove za rad u kulturi, tu ne mislimo samo na Pozorište, već i na Biblioteku „Bora Stanković“, Istorijski arhiv, Narodni muzej pa imamo situaciju da pekari, kuvari i ljudi sa elektrotehničkom srednjom školom brinu o kulturi grada Vranja?

Plašimo se da će i ova  postavljena  pitanja ostati bez odgovora od strane lokalnih grobara kulture i  grobara svakog aspekta života u našem gradu

Građanima možemo poručiti da će Stranka slobode i pravde Vranje  nakon pobede na izborima u aprilu naredne godine:

1. Povećati budžet za kulturu

2. Obnoviće i vratiće sjaj kulturnim manifestacijama u gradu:  Borinim danima, Borinoj nedelji, Danima Vranja, manifestaciji „Karanfil devojče“ i dr.

Može Vranje !

NIV

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. Kulturna gologuzija 16/09/2021
    2. Paket pomoći 19/09/2021

    Ostavi komentar