SSP: Da li je istina da je brat odlazećeg GRADONAČELNIKA fiktivno zaposlen u jednoj od Simpovih firmi?Gradski odbor Stranke slobode i pravde objavio je saopštenje za javnost povodom gostovanja Dragana Đilasa u Vranju. Saopštenje prenosimo u celosti i bez dodatnim izmena.

Prilikom posete Vranju, predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas, između ostalog je izjavio da postoji neodložna potreba da se „zaustavi divljanje cena, da se dekriminalizuje država i oslobode mediji“. Portal Direktno.rs je ovo izvukao kao naslov, a gospođa Sandra Božić, članica Predsedništva SNS-a je taj naslov iskoristila da saspe salvu uvreda na račun gospodina Đilasa. Gospođu Božić nećemo citirati, pre svega zbog uličarskog rečnika, ali smatramo da smo u obavezi da iznesemo par lako proverljivih činjenica i postavimo pitanja za koja smo sigurni da građani prvenstveno juga Srbije imaju pravo da čuju odgovore.Uplašeni izlaskom koalicije Srbija protiv nasilja na predstojećim izborima SNS pokušava da prikrije sve svoje kriminalne rabote koje su radili u gradu ali i u Jumku i Simpu.

Znajući da su građani Vranja već odavno svesni štetnosti koju čini koalicija oko SNS-a u Vranju, a to su pre svega SPS i JS te da pokušavaju da sve krađe i neuspehe prebace na nekog ko nikada nije vršio vlast i odlučivao u Vranju.Stranka Slobode i pravde stoji iza obećanja da će odgovarati svako ko krši zakon i neće biti ni države ni stranke da ga od toga može odbraniti.

Na pisanje članice Predsedništva Srpske napredne stranke Sandre Božić da građani znaju koliko košta kriminal Jumko i Simpo u to se uverio i sam Dragan Đilas jer su građani već postavili pitanje “Koliko kriminal u Jumku i Simpu košta građane ? ”

Građani su postavili još dosta pitanja, ali na njih bi morali da odgovore daju oni koji su u te rabote upleteni i koji sada vrše vlast.

Kad kažete da u Vranje nema laganje i kada već insistirate onda ćemo se ovih dana pozabaviti i tražiti odgovore na neka pitanja i nadam se dobiti odgovor u skladu sa tim da u Vranje nema laganje.

Da se prvo pozabavimo Simpom,a u narednim danima ćemo se baviti i Jumkom.

Znajući materijalno stanje radnika Simpa koji imaju plate tek nešto malo preko minimalne zarade pitamo SNS ono što su pitali radnici Simpa :

–        Ko i zbog čega ubrzano rasprodaje imovinu Simpa krijući se iza UPPR-a kojim opravdavaju prodaju u bescenje gde UPPR ne zahteva prodaju objekata u okviru osnovne delatnosti, ko je kupac tih obekata, da li je među kupcima neki od sadašnjih ili bivših direktora Simpa i da li je među kupcima neku od kontraverznih biznismena sa Kosova ?

–        Da li je istina da je u Simpovoj firmi u Severnoj Makedoniji fiktivno zaposlen brat Novaka Nedića sa direktorskom platom ?

–        Da li je istina da je brat odlazećeg gradonačelnika Slobodana Milenkovića fiktivno zaposlen je jednoj od Simpovih firmi u Beogradu sa direktorskom platom, a za njega i njegovo angažovanje nisu upoznati radnici koji rade u tom objektu jer ga nikada nisu videli ?

–        Da ne bismo nabrajali rodbinu članova SNS-a koja je fiktivno zaposlena u Simpu tražimo odgovor ko je sve fiktivno zaposlen od rođaka i članova SNS-a kao i od direktora Simpa i prima platu preko grbače Simpovih radnika ?

–        Da li je istina da se za obeležavanje 60 godina Simpa koje je 29. novembra ove godine priprema nagrada za gospođu direktorku koja vodi kadrovsku politiku Simpa preko SNS-a i da li je istina da je ta direktorka preko poslova koje vodi u sektoru izvoza napravila nenaplativo potraživanje u iznosu od oko 9 miliona evra koje duguju ino firme, gubitak oko 600 hiljada evra sa promašenim otvaranjem firme u Hrvatskoj i gubitak od oko 800 hiljada evra sa promašenim otvaranjem firme u Švajcarskoj koje je ako saberete iznos preko 10 miliona evra što je više od godišnjeg fonda plata sa doprinosima radnika Simpa ?

Imamo još dosta pitanja koja ćemo postavljati u narednim danima, ali sada očekujemo odgovore na ovih par pitanja, sigurni smo da radnici Simpa i ostali građani Vranja, jedva čekaju da ih čuju.

Saopštenje za javnost potpisala je Rosa Drmonjić, predsednica Gradskog odbora SSP-a Vranje.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  1. Sanja 25/11/2023
  2. žbevče 26/11/2023
  3. Vranjezguz 26/11/2023
  4. Čas može da se proveri 26/11/2023
  5. Pravda 26/11/2023
  6. Bruka 26/11/2023
  7. Gale 26/11/2023

  Ostavi komentar