SRS: ĆUTANJE JE SRBE dovelo do propasti

Eko Taxi Vranje

Okružni odbor Srpske radikalne stranke izdali su saopštenje za javnost. Portal InfoVranjske.rs saopštenje prenosi u celosti i bez imena.

Pčinjski okružni odbor Srpske radikalne stranke je proteklih meseci zahtevao od odbornika srpskih stranaka u Skupštini opštine Bujanovac da prekinu dremanje i ćutanje i da glasno progovore o životnim problemima srpskog stanovništva. Oni su i dalje ćutali!Probudili su se kada je već sve bilo gotovo, preciznije, kada je opštinski budžet već bio skrojen i spreman za usvajanje. Očigledno je da su to učinili zbog predstojećih izbora.

Neko bi hteo da i dalje bude narodni poslanik, a zna da to neće biti ukoliko ne osvoji ogroman procenat glasova u matičnoj opštini. Zato se odjednom setio srpskih sela i problema sa kojima se decenijama suočavaju njihovi žitelji. Sve do sada, preče mu je bilo da bude u grupama prijateljstva sa Šri Lankom, Ekvatorijalnom Gvinejom, Madagaskarom, Paragvajem, Uzbekistanom, Jamajkom, Bahamima, Gvinejom Bisao i čitavim nizom drugih zemalja.

Očigledno, poslanik je obožavao egzotične destinacije, dok ga rodni kraj nije interesovao. Setio ga se tek kada je osetio da se mora boriti za svoju fotelju u Narodnoj skupštini, a svi znamo da od njegovog sedenja u skupštinskim klupama Srbi u Bujanovcu nisu imali nikakve koristi.

Nažalost, jednak odnos prema selima u kojima žive Srbi pokazalo je i aktuelno opštinsko rukovodstvo. Očigledno je da oni nemaju nameru da ozbiljno ulažu u infrastrukturu u srpskim selima. Izdvojili su minimalne sume za ogromne potrebe srpskih sela.

Svi znamo da se tim novcem ne mogu rešiti ozbiljni problemi koji muče meštane ovih sela. Takvim ponašanjem, opštinska vlast u Bujanovcu je jasno stavila do znanja da je ne zanima sudbina srpskih sela i na posredan način poslala jasnu poruku srpskom stanovništvu.

Mi, srpski radikali, na vreme smo upozoravali do čega će dovesti njihov nerad i ćutanje o diskriminatorskom ponašanju opštinske vlasti prema žiteljima srpskih sela. Sada svi vide da srpski živalj ne može više da računati na odbornike koji sede u Skupštini opštine Bujanovac i da je vreme da svi zbijemo redove oko Srpske radikalne stranke, koja jedina sme progovoriti o životnim problemima srpskog naroda u Bujanovcu.

Sve drugo je već viđeno i prevaziđeno!

Stavovi iznešene u saopštenju OO GrO SRS-a nisu stavovi portala InfoVranjske.rs. Portal ne odgovoara za navode u ovom saopštenju.    1. Klinovac 05/01/2022
    2. Jes 05/01/2022
    3. Balerina Šešelj 11/01/2022

    Ostavi komentar