Sreda – dan D za OPOZICIJU u VranjuU sredu uveče biće organizovan poslednji susret svih opozicionih stranak u Vranju povodom
moguće zajedničke koalcije na lokalnih izborima u decembru, 2023. godine.

Kako saznaje portal infoVranjske.rs sastanak će biti održan u novim prosotrijama Stranke slobode i pravde u Vranu. Prvi inicijativni sastanak održan je u prostorija stranke „SRCE“ u nedelju uveče, nakon toga opozicije se sastala u prostorijama DS-a u utorak uveče.

Sve je krenulo od prvog sastanka opozicije u Vranju, koji je održan pred početak protesta „Vranje protiv nasilja“ kada je došlo do mimoilaženja između organizatora protesta i određenih političkih stranaka.

Podsećamo, većina opoziconih stranka u Vranju nije podržala proteste u Vranju, ili ih je podržala samo formalno, jer sudeći po fotografijama mnogo od lidera stranaka koje nisu u vlasti nisu se uključili u proteste koji su trajali više nedelja.

Dobro Jutro Srbijo Vranje

Ali od protesta se mnogo toga promenilo, najpre je Dragan Antić (jedan od glavnih organizatora protesta u Vranju) preuzeo „Ekološki ustanak“ u Vranju, da bi samo nekoliko nedelja nakon toga Demokratska stranka otvorila nove prostorije i u najjužnijem gradu Srbije dovela svog predsednika Zorana Lutovca. Do promena je došlo i u SSP-u, gde je za šefa inicijatovnog odbora postavljena Rosa Drmonjić. Ceo odbor Narodne stranke preševao je kod Mikija Aleksića i formirao Gradski odbor Narodnog pokreta Srbije. Do kozmetičkih promena došlo je i u GrO SRCE, jer su početkom oktobra prerasli iz pokreta u stranku na nivou cele Srbije. Do promena jedino nije došlo u Pokretu slobodnih građana i Socijal demokratskoj stranci u Vranju.

Pregovori oko ujedinjene koalicije vode se između GrO Srbija Centar SRCE, Demokratske stranke, Narodnog pokreta Srbije, Stranke slobode i pravde, Socijaln demokratske stranje, Pokreta slobodnih građana, pokreta „Moramo“ i pokreta „Ekološki ustanak“.

Portal InfoVranjske.rs saznaje da jedini koji se nije pojavio na sastancima u nedelju i utorak bio je dr Slobodan Pejić, kandidat za narodnog poslanika na izborima prošle godine ispred koalicije „Moramo“.

Kako saznaje portal InfoVranjske.rs moguća su tri scenarija što se tiče opozicnioh stranaka.

Scenario TRI KOLONE

 1. Kolona „Sadašnje i bivše demokrate“ – U koloni „Demokrate“ naći će se prema dostupnim infomracijama Demokratska stranka, Socijal demokratska stranka, pokret „Moramo“ i Narodni pokret Vranje (moguće priključenje SSP-a).
 2. Kolona „SRCE – PSG – EKOLOZI“ – U trećoj izbornoj koloni nakon sukoba sa ostalim predstavnicima opozicije udružiće se Gro SRCE, Pokret slobodnih građana Vranja i Ekološki ustanak Vranje“ (moguće priključenje SSP-a).
 3. Kolona „Desno“ – Prema saznanjima portala sigurno će biti formiran „Desni blok“ u Vranju. Iako još uvek nema zvaničnih izjava moguće je ujedinjenje desničarsnih stranaka na čelu sa Zavetnicima i Draganom Nikolićem Nikom.

Scenario DVE KOLONE

 1. Ujedinjena opozicije „Vranje protiv nasilja“ – DS, SDS, SRCE, MORAMO, NPS, SSP, PSG, „Ekolozi“
 2. Desni Blok – Ujedinjenje desničarskih stranka.

Scenario DVE KOLONE – Nestranački kandidati

 1. Ujedinjenja opozicije „Vranje protiv nasilja“ – DS, SDS, SRCE, MORAMO, NPS, SSP, PSG, „Ekolozi“ : – U ovom scenariju mogući je izlazak na izbore ujedinjene opozicije, ali će prvih pet nosioca liste biti nestranački kandidati.
 2. Desni Blok – Ujedinjenje desničarskih stranka.  1. Ања 25/10/2023
  2. Ekonomski parizer 25/10/2023
  3. Biba 25/10/2023
  4. Sara 25/10/2023
  5. Zuti lopovi 25/10/2023
  6. Jony Walker 25/10/2023
  7. Bulca 25/10/2023
  8. Darko 25/10/2023

  Ostavi komentar