SRCE: Učenici skole „Vule ANTIĆ“ prepušteni na MILOST i NEMILOST vlasti (FOTO)Gradski odbor stranke Srbija Centar „SRCE“ objavio na društvenim mreža saopštenje povodom katastrofalne situacije u ŠOSO „Vule Antić“ u Vranju.

Portal InfoVranjske.rs saopštenje, kao i fotografije prenosi u celosti i bez dodatnih izmena.Školu za osnovno i srednje obrazovanje ,,Vule Antić“ u Vranju pohađaju deca sa smetnjama u razvoju i ova specijalizovana škola jedina je u Pčinjskom okrugu.

Dugogodišnja nezainteresovanost i nereagovanje gradske vlasti na sve veće nezadovoljstvo roditelja, pre svega zbog lošeg stanja školske infrastrukture, dovodi u pitanje ne samo kvalitet obrazovno-vaspitnog procesa, već i sam opstanak i dalji rad škole.Fotografije govore o dugogodišnjem urušavanju i propadanju škole, što otežava normalan boravak i rad dece sa smetnjama u razvoju i održavanje osnovne higijene u školi.

U ovakvim nehumanim i otežanim uslovima nemoguće je boraviti, a kamoli realizovati i sprovesti kvalitetan obrazovno-vaspitni rad i tako omogućiti deci sa smetnjama u razvoju da se adekvatno i pravilno razvijaju u skladu sa svojim individualnim mogućnostima i potencijalima.

Pored zdravlja, narušeno je i dostojanstvo dece, kao i dostojanstvo njihovih roditelja i nastavnika.

Stigmatizovana i diskriminisana deca sa smetnjama u razvoju i njihovi roditelji, na veliku žalost prepušteni su na milost i nemilost gradske vlasti, s obzirom na činjenicu da je ovo jedina škola u Pčinjskom okrugu.

Neulaganjem u infrastrukturu škole i nezainteresovanost vlasti da poboljšaju uslove za rad sa decom sa smetnjama u razvoju, pokazuju da im obrazovanje i integracija ove dece u društvo uopšte nije važno.

BONUS VIDEO: Šta će biti sa ZGRADOM stare HIRURGIJE

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. Komi 21/02/2024

    Ostavi komentar