Aktivizam i mladi

SRCE: Omladinski centar treba da postoji kao nezavisno telo, dostupno svim mladim ljudimaIz Gradskog odbora Srbija Centar „SRCE“ komentarisali su za portal InfoVranjske.rs o položaju mladih i potrebi istih za svoj prostor.

Iz GrO SRCE napominju da je položaj mladih veoma zabrinjavajuć, jer su nalažost mladi nevidljivi i bez glasa.Iz tog razloga naročito poslednjih godina mnogo mladih je otišlo iz grada u potrazi za boljim poslom, obrazovanjem i uslovima koji im omogućavaju da sebe razvijaju i edukuju na različite načine. Iako postoji Kancelarija za mlade i Kulturno-obrazovni centar grada Vranja, skoro i da nema aktivnosti za mlade,a i kad ih ima uglavnom su u službi vladajuće stranke, kažu iz GrO SRCE.

Oni napominju da „Omladinski centar treba da postoji kao nezavisno telo, dostupno svim mladim ljudima“.Ima mesta za napredovanje i poboljšanje njihovog položaja kroz unapred osmišljenog plana stalnih aktivnosti, gde će svako u skladu sa svojim individualnim sklonostima moći sebi da izabere ono što mu odgovara za dalje usavršavanje i razvijanje. Na taj način se formira jedno mesto za okupljanje što više mladih ljudi koji će svojom zajedničkom energijom, povezivanjem i umrežavanjem sprovoditi svoje aktivnosti kako na lokalnom nivou, tako i šire, kažu iz GrO SRCE Vranje.

Omladina Gradskog odbora SRCE smatra je „Omladinski centar je od velikog značaja za mlade, te shodno tome je više nego neophodan“.

Treba da predstavlja siguran prostor, koji će biti besplatan i dostupan svima, za rad, razvoj kreativnosti, omladinske projekte i preduzetništvo. Kroz različite projekte, mladi mogu da iskažu svoje ideje, a za realizaciju istih projekata, grad Vranje treba da izdvoji novac iz budžeta, kažu iz GrO SRCE Vranje.

Iz omladine GrO SRCE dodaju da „Omladinski centar treba da bude stecište aktivnosti mladih, mesto gde se održavaju radionice na kojima se radi na razvijanju socijalnih veština, ekološke svesti i kritičkog mišljenja, mesto gde postoji mogućnost učenja stranih jezika, časova plesa i glume, ali i održavanje koncerata i prikazivanje filmskih projekcija“.

Omladinski centar treba da pruži mladima i usluge informisanja, stažiranja, volontiranja i pružiti im smernice za dalje obrazovanje i studiranje. Živimo u savremenom dobu gde tehnologija ima svoj značaj i utiče na život mladih,zato im treba pružiti mogućnost da budu kretivni, smišljaju i realizuju svoje ideje kroz projekte, kažu iz GrO SRCE.

NIV / VI

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  • Ostavi komentar