Sramni REKORDI: Vranjsku Banju u APRILU posetilo TRI turista iz INOSTRANSTVATuristički promet za april 2024. godine koji izdaje Republički zavod za statistiku pokazuje da je tog meseca Vranjsku Banju posetio rekordno mali broj stranih turista.

Ukupan broj turista koji je posetio Vranjsku Banju u aprilu iznosio je 311. Od toga, domaćih posetilaca je bilo 308, a stranih samo 3.Kada su u pitanju noćenja, ukupno je bilo 2534. Broj domaćih turista koji su prenoćili u jednoj od najtoplijih banja na svetu je 2530. Broj noćenja koji su ostvarili stranci iznosio je četiri.

Ukoliko uzmemo u obzir podatke za isti period prošle godine, kada je Vranjsku Banju posetilo 26 stranih turista, a noćilo „čak“ 105, vidimo da je to pad od 89,5 odnosno 96,2%.Od svih banja u Srbiji jedino je Gamzigradska Banja imala manje poseta od Vranjske Banje.

Podsećamo, koliko je Banja bila važna pre 100 godina, pokazuje i činjenica da je iz nje Kralj Petar I Karađorđević otišao u I svetski rat, a ovu „legendu“ o čuvenoj kraljevoj kadi, u aprilu ove godine, u svet je ponelo mali broj ljudi.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. Šic šic 04/06/2024

    Ostavi komentar