SPS izgubio DVA KANDIDATSKA mesta za NARODNE POSLANIKE za godinu dana: Bez šanse ostali DEKIĆ, STANKOVIĆ i DIMČIĆU odnosu na republičkim izborima koji su održani 3. aprila, 2022. godine, Gradski odbor Socijalističke partije Srbije izgubio je dva mesta na listi za Narodne poslanike. Naime, na izborima koji su održani prošle godine SPS iz Vranje imao je četiri kandidata za poslanike, a na listi koja će izaći na izbore 17. decembra, svega dva kandidata.

Na prošlogodišnjim izborima ispred Gradske organizacije SPS-a u Vranju na listu su se našli Srđan Dekić, Slavica Stanojević, Stefan Stanković i Slađana Dimčić. Tada je Srđan Dekić zauzeo poziciju pod rednim brojem 76. što ga je ujedno činilo i najbolje plasiranim kandidatom iz Vranja. Podsećamo, Srđan Dekić bio je nosilac liste SPS-a „Dobro pamtimo – bolje stvaramo“ na loklanim izborima u Vranju 2020. godine. Dok je drugi na listi bio Branimir Stojančić, nekadašnji visoki funkcioner SPS-a u Vranju.

Stanojević Slavica koja je na izborima za Narodne poslanika ove godine našla na broju 60. Stanojevićeva je prošle godine zauzela visoko 151. mesto na listi Socijalista, i skoro da nije imala nikakve šanse da postane Narodni poslanik.

Stefan Stanković, šef omladine SPS-a u Vranju na prošlogodišnjim izborima zauzeo je 164. mesto kao kandidat za poslanika u Narodnoj skupštine. Ove godine ni za njega nije bilo mesta na izbornoj listi „Ivica Dačić – Premijer Srbije“.

Slađana Tomić, poslednje plasirana iz redova Socijalista iz Vranja, 2022. godine zauzela je 205. mesto na listi, ali je ove godine Tomićeva podelila sudbinu Dekića i Stankovića.

Podsećamo, na izborima koji će se održati 2017. godine samo je dvoje kandidata iz redova vranjskih socijalista – Slavica Stanojević i Zoran Antić.