Sportski savez: Tibužde domaćin Seoskih sportskih igaraSportski savez Grada Vranja nakon dva radna sastanka odlučio je da selo Tibužde bude domaćin Seoskih sportskih igara na gardskom nivou, saopštio je za portal InfoVranjske.rs Zoran Stojanović, predsednik Sportskog saveza.

Odlučili smo da domaćin Seoskih sportskih igara na nivou Grada Vranja bude Tibužde sedmog maja ove godine, a na nivou Pčinjskog okruga, dakle, regionalnom, biće Surdulica i to nakon održanih seoskih igara na gradskom i opštinskom nivou, a tada će pobednici učestvovati na regionalnim igrama, objasnio je Stojanović.Prvi čovek Sportskog saveza Grada Vranja zadovoljan je pokazanim interesovanjem sela za učestvovanje na Seoskim sportskim igrama na gradskom nivou.

Interesovanje sela na teritoriji Grada Vranja premašilo je sva naša očekivanja, zato smo i imali dva radna sastanka kako bi se dogovorili oko organizacije igara i precizirali ko će biti domaćin ove godine, kaže Stojanović.Po njegovim rečima, „u Srbiji se Seoske igre Sportskog saveza Srbije održavaju u 40 gradova i opština“.

Prvi nivo je gradski i opštinski, sledi regionalni, dakle, na nivou okruga, a zatim ide završni, državni nivo, navodi Stojanović.

Podsećamo, Sportski savez Srbije je nedavno organizaciju Seoskih sportskih igara u Vranju poverio Sportskom savezu Grada, polazeći od činjenice da je ovdašnji Sportski savez, bez obzira što se već dugo nalazi u nemilosti gradske vlasti, što je jednistven slučaj u Srbiji, legalan član ove organizacije, formiran u skladu sa odredbama Zakona o sportu u Republici Srbiji.

Takođe podsećamo, Sportski savez Srbije za Seoske sportske igre na teritoriji Grada Vranja obezbeđuje materijalna sredstva, stručne sudije i dvojicu svojih predstavnika sa zadatkom da prate održavanje ove manifestacije.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  1. Baksuz 12/04/2023
  2. Opstinski odsek 12/04/2023
  3. Janičari 12/04/2023
  4. ŽIVELA MLADOST 12/04/2023
  5. NTT 09/05/2023

  Ostavi komentar