Sportski savez poručio Đorđeviću: Zatečeno stanje vam traje šest godina

Eko Taxi Vranje

Sportski savez Grada Vranja uputio je Nenadu Đorđeviću Nešiju, gradskom većniku za sport, otvoreno pismo koje predstavlja njihovo reagovanje na gostovanje Nešija na TV Vranjska plus 21. septembra ove godine, sa sublimiranom porukom „da zatečeno stanje većniku za sport traje šest godina“.

Tekst otvorenog pisma Sportskog saveza Nešiju prenosimo u celosti i bez izmena.Stanje u sportu nasledili ste 2016. godine dolaskom na mesto većnika, danas je 2022. godina, odnosno, prošlo je šest godina, dakle, tu više nema zatečenog stanja, već stanja koje ste vi stvorili sa vašim saradnicima, Te 2016. godine na mesto predsednika Sportskog saveza Grada Vranja postavili ste lično vi Nebojšu Cvetkovića i krenuli u reorganizaciju Sportskog saveza i rešavanja viška zaposlenih, uključujući gradskog pravobranioca, Nacionalnu službu zapošljavanja i advokatsku kancelariju koju ste vi izabrali.

Višak zaposlenih ste rešili tako što su tri radnika penzionisana, 11 raspoređena u sportske klubove, šest upućena na službu zapošljavanja i 11 je ostalo na rad u savezu. Zarad istine, u savezu je bio 31 zaposlen radnik, službu Sportskog saveza činilo je devetoro ljudi, a 22 lica bila su u sportskim klubovima na radnim zadacima, a savez im je obračunavao i isplaćivao plate. Raspoređivanjem u klubove niste učinili uštedu, samo ste proizveli da klubovi za obračun plata angažuju knjigovodstvene agencije i uvećaju troškove, a nakon toga ste zaposlili još jednog radnika u savezu.

Vaše rešavanje viška radnika proizvelo je tužbe nezadovoljnih, tužili bi i vi da vas je neko ostavio bez hleba, a rezultat je vraćanje dvojice radnika na posao, jednog je vratio Ustavni, drugog Apelacioni sud, a to je podrazumevalo isplatu plata za dosuđeni period, sudske troškove, pa savez ulazi u začaran krug isplate velikog novca, zahvaljujući vašoj racionalizaciji viška zaposlenih.

Pokušali ste 2019. godine da dostavom neistinitih podataka Sportskom savezu Srbije ugasite Sportski savez u Vranju, nije vam prošlo, te da se tako rešite problema kojeg ste sami proizveli, 2020. krećete u realizaciju sopstvenog cilja gašenja postojećeg i formiranja novog „zdravog“ saveza i to uskraćivanjem prava zaposlenih na rad, lečenje i život.

Šest godina je prošlo od kako rukovodite sportom u Gradu, mnogo više od dovoljno vremena za rešavanje nasleđenog stanja, i danas govorite o nasleđenom stanju, a za šest godina stasale su nove generacije sportista, a vi još uvek o prethodnim. Pa da slučajno niste nasledili i stanje u sportu u kome bi bili većnik i onda i sada.

O kompletnom stanju u sportu sada nećemo ni reči. Samo da napomenemo da je 2016. godine Grad imao sedam kategorisanih sportista, danas nema nijednog (sportisti koji primaju nacionalnu stipendiju) i sedam sportskih klubova u nacionalnom rangu takmičenja, a trenutno su samo dva kluba u tom rangu.

Radnici Sportskog saveza Grada Vranja pozivaju gradskog većnika za sport na duel u otvorenoj emisiji na televiziji koju sam izabere, piše u otvorenom pismu Sportskog saveza većniku za sport Nenadu Đorđeviću Nešiju.

NIV  1. Nenad 24/09/2022
  2. Frida 25/09/2022
  3. Bruda 25/09/2022
  4. Dodic 25/09/2022
  5. Dida 25/09/2022
  6. Fudbaler 25/09/2022

  Ostavi komentar