Sportski savez: Neši OTIMA i manifestacije

Eko Taxi Vranje

Grad Vranje, tačnije, gradski većnik za sport Nenad Đorđević Neši, otima manifestacije koje tradicionalno organizuje Sportski savez Grada Vranja, ističu u saopštenju ove organizacije, redovnog i legalnog člana Sportskog saveza Srbije.

Grad Vranje je ove godine bez osnova preuzeo akciju „Sport u policiji“ koju je Sportski savez prošle godine uspešno organizovao, a koju na republičkom nivou organizuju u saradnji Sportski savez Srbije i Ministarstvo unutrašnjih poslova, naloživši Odseku za obrazovanje, kulturu, informisanje i sport Odeljenja društvenih delatnosti Grada da koordinira u realizaciji ove akcije iako se radi o organu koji nije nadležan za ovu akciju.Cinizam većnika Đorđevića dostigao je vrhunac prilikom održanog žreba za takmičenje „Sport u policiji“, kada je izjavio „da se ova akcija organizuje zahvaljujući odličnoj saradnji MUP Srbije i Sportskog saveza Srbije“, a istovremeno od Sportskog saveza Vranja otima ovu manifestaciju.

Grad Vranje je probio rok za objavljivanje javnog obaveštenja o raspoloživim sredstvima za finansiranje godišnjih i posebnih programa za 2023. godinu, a po članu 117. iz člana 137. Zakona o sportu, «nadležni organ jedinice lokalne samouprave u roku od 60 dana od dana usvajanja budžeta dužan je da objavi javno obaveštenje  o maksimalno raspoloživom iznosu budžeta za finansiranje navedenih programa», navodi se u saopštenju Sportskog saveza Grada Vranja.

NIV    1. Psihijatar 12/05/2022
    2. Mrka 12/05/2022

    Ostavi komentar