Sport je mrtav – živeo SPORT: Mineralac u PROBLEMU – Ivanović: Nemam ništa s timFudbalski rat na relaciji Vranje – Vranjska Banja besni svom žestinom, taj unutarnaprednjački sukob započeo je ultimatumom fudbalskih zvaničnika iz Vranja FK Mineralcu iz Banje «da ne računa na osvajanje prvog mesta u Okružnoj fudbalskoj ligi», a iz Banje je usledio „uzvratni udarac“ u vidu saopštenja koje je poptpisao predsednik banjskog okružnog ligaša Boban Stevanović.

Portal InfoVranjske.rs prenosi deo saopštenja banjskog Mineralca za javnost i medije.Nekome ne odgovara da se mi kao klub i dalje razvijamo i rastemo, a što mi je rečeno na današnjem sastanku. Bukvalno mi je poručeno da seniorska ekipa ne može biti prva i da ne planiramo ulazak u viši rang. Nas ne interesuju nefudbalske kombinacije, nameštajte, kažnjavajte, borićemo se još jače, a sa nama o fudbalu možete pričati samo na terenu, a u kafani ne, piše, između ostalog, u saopštenju FK Mineralca iz Vranjske Banje.

Na žalost, u saopštenju Mineralca nije precizirano, već se prikriva jer su u pitanju pojedinci iz SNS, o kakvom se sastanku radi, ko je „bukvalno poručio“ da Banjčani ne računaju na osvajanje prvog mesta u Okružnoj ligi, pa je portal InfoVranjske.rs krenuo u sopstveno istraživanje fudbalskih (ne)prilika u Vranju i došao do zanimljivih detalja o favorizovanju vranjskih klubova od strane pojedinaca iz FS Grada Vranja i FS Pčinjskog okruga.Portal se odmah obratio Dejanu Ivanoviću, predsedniku Fudbalskog saveza Pčinjskog okruga, koji je kratko poručio „da ga politika ne zanima, a da tu ima neke politike“.

Nema ništa s tim, ne zanimaju me njihovi međusobni sukobi, nastojim da održim ligu, obezbedim sudije, a prvo mesto neka osvoji najbolji, evo, sada je Mineralac na prvom mestu, dakle, nema favorizovanja nikoga, iznenadlilo me saopštenje Mineralca, kao da vade neke fleke, jer ko im brani da budu prvi, kategoričan je Ivanović.

Prema saznanju InfoVranjskih.rs iz fudbalskih izvora u Vranju, „gradska struja u ovdašnjem fudbalu favorizuje novoformirani Dinamo Jug, pa je to uzrok fudbalskog rata u kome su se sukobile dve „ćerke iste majke“, ambicije osnivača novog vranjskog kluba i banjskog Mineralca čiji je glavni pokrovitelj poslanik Slaviša Bulatović.

A i Bulatović i predsednik Mineralca Stevanović su zaboravili onu narodnu „ko se mača lati, od mača će i stradati“, formirali su jedan banjski klub da bi uništili onaj drugi koji je bio u višem rangu, pa ih sada očekuje slična sudbina, Vranjanci su formirali svoj klub i on će im biti prioritet, a ne Mineralac iz Vranjske Banje.

Naravoučenije savetuje da batina ima dva kraja, a mač dva sečiva.

S. Kostić

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  1. Boske konobar 12/10/2022
  2. Aut Reks 12/10/2022
  3. Jova zvani aparati Max bet 12/10/2022
  4. Gonzi 12/10/2022
  5. Da 12/10/2022
  6. Samo sloga srbina spasava 12/10/2022

  Ostavi komentar