„SPECIJALNA“ kanalizacija za Bulatoviće: Iskopavanje PRIVATNIH poseda

Eko Taxi Vranje

Izmeštanje kanalizacionog čvora za potrebe kanalizacione mreže za porodičnu kuću Slaviše Bulatovića, poslanika i predsednika Gradskog odbora SNS u Vranju, u širem centru Vranjske Banje u ulici Kralja Petra Prvog Oslobodioca 93, zbog nasilničkog „upada“ na privatnu svojinu i zemljište za redovnu upotrebu zgrade broj 91 u neposrednom komšiluku Bulatovićevih, izazvalo je uznemirenost i gnev komšija iz pomenute zgrade i romskog naselja Saglamci.

Ogromna rupa ograđena „lepljivom trakom“ ispred zgrade broj 91 u glavnoj banjskoj ulici u potpunosti je poremetila život stanara, jer ne mogu da koriste zemljište za redovnu upotrebu, otežan im je i prilaz „autonogom“, a o pristupu vozilima nema ni govora, pa su stanari u stanju depresije i očaja.Stanari se najviše plaše vremena posle završetka izmeštanja kanalizacionog čvora, znajući da nakon okončanja ovakvih radova nikada se ne saniraju posledice izgradnje i izgled zemljišta ne vrati u prvobitni položaj, pa stanarima preostaje da prelaze preko razrivenog terena, blata za vreme kiša i neuređenog prilaza zgradi.

Za utehu, ako tako može da se kaže, „stanari su bili očevici u petak 27. maja kada je ekipa TV N1 došla da snimi kuću i posed Bulatovića zbog falsifikata potpisa Čedomira Cvetkovića, prvog suseda, radnici su pokupili mašine i pobegli glavom bez obzira“.

Ovo znači samo jedno, ovde nisu čista posla, komentarisali su „relaksirani“ Banjčani.

A zbog kanalizacije za Bulatovićevu kuću prava pustoš načinjena je i u mahali Saglamci, a na potezu između kuća Raćipovića, Bajramovića i Kurtica u kojima niko ne živi.

Nisu nikoga pitali da li smeju da naruše privatne posede, kopali su pored samih kuća, pa se mi Banjčani plašimo da to ne pokvari izuzetno dobre međunacionalne odnose u Banji između Srba i Roma koji su ovde uvek zajedno živeli pod istim banjskim nebom i delili i dobro i zlo, bez segregacije i diskriminacije“, upozoravaju Banjčani.

Zbog Bulatovićeve kanalizacije iskopavanja su vršena i u školskom dvorištu, ali rukovodstvo Osnovne škole „Predrag Devedžić“ nije reagovalo, već je odobrilo kopanje.    1. Beki 03/06/2022
    2. Mmm 05/06/2022
    3. Stado 05/06/2022
    4. Coban 07/06/2022

    Ostavi komentar