ŠOSO „Vule Antić“: Otvoren STAKLENIK sa MIRISNIM biljem za decuU ŠOSO „Vule Antić“ u sredu svečano je otvoren staklenik namenjen deci, a događaju su prisustvovali direktor škole Nebojša Cvetković i resorni većnik Nenad Đorđević.

Direktor Cvetković je rekao da su se sa udruženjem „Će si bidne“ dogovorili da naprave staklenik u školskom dvorištu.Donji deo postelja je uradila škola, a gornji momci iz Obrenovca koji grade staklenik. Planiramo saradnju sa firmom Knauf insulation, koja će odraditi police na kojima se stavlja kamena vuna u obliku ploče, u kojoj se zasadi bilje koje raste. To će biti mirisni vrt da ga koriste deca sa posebnim potrebama i sadiće se začinsko bilje, kaže direktor.Iz udruženja navode da je sama ideja proistekla u kolektivu škole.

Površina staklenika je 3×4,5 metara. Njegov cilj je da kroz biljke deca razvijaju svoje mehaničke sposobnosti. Finansijski su projekat izneli više organizacija i pojedinci iz IT sektora. Voleli bismo da imamo saradnju sa lokalnom samoupravom, i pozivamo svakog pojedinca da se priključi, rekli su iz udruženja.

Gradski većnik Nenad Đorđević iskoristio je priliku da se zahvali momcima koji su radili na projektu.

Momci su pokazali novu energiju za ovu školu, novi momenat. Iskazali su ljubav prema školi, i da žele da ulažu kada su u pitanju deca. Zahvaljujem im se što stvaraju uslove za decu gde će taj miris bilja iz staklenika i ta atmosfera da na decu utiču pozitivno, da imaju veći mir, naveo je Đorđević.

Miljana, defektolog iz škole, ističe da će ovaj senzorni vrt, odnosno mirisna bašta biti od velike koristi zato što će služiti deci za opuštanje.

Gajiće se razno mirisno i začinsko bilje, pa će to biti neka svrha aromaterapije, što može pomoći deci da budu skoncentrisaniji i lakše prate nastavu. U školi se gradi i motorni poligon za razvoj motorike i te stavke mogu da se povežu, odnosno mirisni i motorni sistem pa da na taj način objedinimo funkcionalnost dece, istakla je Miljana.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  • Ostavi komentar