Sofkina ulica: Novi kolovoz – STARI PROBLEMI

Eko Taxi Vranje

Sofkina ulica u naselju Kuso blato u Vranju nasipana je šljunkom i više nije neprohodna za vreme velikih kiša, ali novi kolovoz nije rešio stare probleme, delovanje podzemnih voda i izlivanje fekalne kanalizacije, saznaje portal InfoVranjske.rs na licu mesta.

Šljunak je prilikom nasipanja samo pokrio podzemne vode po kojima je ovo naselje i dobilo ime još u vremenu kada je predstavljalo utrinu bez kuća i daleko od gradske aglomeracije.Šljunkom su prekrili podzemne vode, ali, voda kao voda, uvek nađe svoj put i stigne do naših podruma i garaža, što svako može da vidi i da se svojim očima uveri kakve probleme imamo mi koji živimo ovde u svojim kućama, gnevan je Rade Krstić, stanovnik Sofkine ulice u kući broj 17.

Osim velike štete u podrumu, Krstić pokazuje kanal u garaži u kome uvek ima vode.

To dolazi od podzemnih voda koju su pokrili prilikom nasipanja i otišli, a tada su mi oštetili i ogradni zid, uništili klizajuću šinu za kapiju i sputanjem ulice prilikom izvođenja radova na vodovodu otežali izlazak iz dvorišta, meni i bolesnim ukućanima, žali se Krstić.

Krstić i njegove komšije i dalje su u strahu od izlivanja fekalne kanalizacije.

Izgrađena je nova kanalizaciona mreža, ali nije rešena stara koja se često izliva, naročito kada se prilikom jačih padavina izlije i poplavi nam dvorišta, kuće, garaže i podrume, taj problem nije rešen niti je mogao biti rešen nasipanjem, upozorava Krstić.

Portal se putem mejla obratio JP „Vodovod“ u Vranju sa pitanjima o starim problemima Sofkine ulice koja je značajna, jer povezuje znamenitu Baba Zlatinu ulicu i saobraćajno frekventnu ulicu Milunke Savić, ranije Moše Pijade.    1. Đorđe 25/05/2023
    2. Neca87kitic8cm 25/05/2023

    Ostavi komentar