Sobinska reka truje Vranjance: NESNOSAN miris za POLA grada

Eko Taxi Vranje

Sobinska reka koja je vrelih julskih dana ispod biološkog minimuma, kao kolektor fekalne kanalizacije ugrožava četvrtinu grada Vranja, saznaje portal InfoVranjske na licu mesta.

Koritom Sobinske reke umesto čiste vode dominira fekalna kanalizacija koja se sliva u reku nizvodno od mosta u Kosovskoj ulici.Sada kada skoro da nema vode u Sobinskoj reci, smrad od fekalne kanalizacije širi se na dosta velikom području grada, a najugroženije su kuće izgrađene pored korita ove reke, počev od mosta u Kosovskoj ulici, pa do njenog ušća u Vranjsku reku u donejm delu Vranja, ogorčen je Miomir Stamenković, stanovnik dela Gornjeg Asambaira u kojem se oseća smrad fekalija iz korita ove reke.

Sobinska reka jula ove godine ugrožava šireći svoje „miomirise“ deo naselja Šaprance, deo Šapranačkog rida, delove Gornjeg i Donjeg Asambaira, kao i delove Donjeg Vranja koji gravitiraju prema koritu reke.

To je bezmalo četvrtina celog Vranja, a mogu da zamislim kao je ljudima koji žive u ulici Pere Mačkatovca čija dvorišta izlaze na obale Sobinske reke, pa oni koji su blizu nje u ulici Partizanski put i okolnim ulicama“, primećuje Stamenković.

Građani ovoih delova su u se u protekle dve godine više puta obraćali gradskoj vlasti i nadležnim inspekcijama, ali je Sobinska reka u sušnim mesecima i dalje ostala kolektor fekalne kanalizacije koji ugrožava građane koji žive u blizini njenog korita.    1. Amaj 26/07/2022
    2. Luka 27/07/2022
    3. Dalibor 29/07/2022

    Ostavi komentar