SNS raj: Cena ulja dostigla 225 dinara po litru!

Eko Taxi Vranje

Cena jestivog ulja premašila je 200 dinara po litru, a u nekim trgovinama poznate marke zejtina koštaju i 225 dinara po litru, piše list Danas.

Radi istinitog informisanja navodimo da je za nasjkuplje ulje u Srbiji istaknuta cena od 224,99 dinara po litru!Od početka prošle 2020. godine do kraja jula ove godine cena jestivog ulja poskupela je za 45 odsto, pa sa prosenom platom građanin Srbije može sada da kupi 84 litra zejtina manje u odnosu na pre godinu dana.

Cena jestivog ulja skočila je na svetskom tržištu zbog manjeg roda uljarica i povećanja njihove cene, a domaći uljari najavljuju stabilizaciju cena ove namirnice posle berbe uljarica u Ukrajini i Rusiji koje su najveći proizvođači na svetu.

Sa sajta Danasa

Uljari Srbije u obrazloženju povećanja cene jestivog ulja (ne)namerno su zapostavili važnu činjenicu, i zejtin je akcizna roba koja državi obezbeđuje veliki prihod.

«Ubi nas cena goriva», komentarišu skupoću na zelenim pijacama poljoprivredni proizvođači, a njima se pridružuju osiromašeni građani, kojih je u Srbiji tri četvrtine ukupnog stanovništva, porukom «u SNS raju upotrebu zejtina moraćemo da svedemo na minimum».

NIV    1. Racko 08/10/2021
    2. Ekonomski tigar 08/10/2021
    3. Mile 08/10/2021

    Ostavi komentar