SNS dileme: Stojmenović na respiratoru

Eko Taxi Vranje

Slavoljub Stojmenović, vršilac dužnosti direktora JP „Urbanizam i izgradnja Grada Vranja“, lider Pokreta socijalista Aleksandra Vulina u Vranju, u periodu posle parlamentarnih izbora trećeg aprila ove godine na sadašnjoj funkciji „diše“ uz pomoć mehaničke ventilacije, a u grozničavom iščekivanju formiranja nove Vlade Srbije u kojoj, možda, neće biti mesta za njegovog šefa.

Apsolutno ćutanje i vlasti i lidera SNS Aleksandra Vučića za status Stojmenovića u gradskoj vlasti u Vranju otvara neugodnu dilemu – hoće li na funkciji direktora „Urbanizma“ preživeti eventualni izostanak Vulina u novoj Vladi Srbije.„Zloslutni“ nagoveštaji iz inostranstva i medija u Srbiji koji nisu pod kontrolom SNS i Vučića, a koji nagoveštavaju proevropsku Vladu Srbije u kojoj neće biti mesta za „levičara desnog opredeljenja“ julovca Vulina, stavili su Stojmenovića i njegovu direktorsku funkciju na respirator sa kojeg se ne skida već mesec dana.

Stojmenovića svakako brine hoće li njegov stranački šef ostati u novoj Vladi Srbije, ali ga mnogo više zabrinjavaju lokalne prilike u Vranju, pre svega u redovima vranjskog odbora SNS, gde su se odmah posle izbora eksponirali zagovornici tvrde frakcije, zahtevajući da se iz gradske vlasti uklone funkcioneri koji pripadaju satelitskim kombi strankama u koje, objektivno, spada i Pokret socijalista.

Stojmenović je kao miljenik gradonačelnika Vranja Slobodana Milenkovića i njegovih sledbenika u Gradskom odboru SNS svestan da mu tu činjenicu „tvrdi“ naprednjaci neće oprostiti, budući da oni odavno negoduju zbog njegove direktorske funkcije u „Urbanizmu“ za koju, to je javna tajna, imaju svog kandidata.

U tom galimatijasu straha i neizvesnosti i krajnje napregnutog iščekivanja, slaba je uteha Stojmenoviću poseta Aleksandra Vulina, ministra unutrašnjih poslova, vranjskom „Jumku“ trećeg marta ove godine, kada je radnicima pružio slatkorečiva obećanja o „svetloj budućnosti“ ove fabrike.

Stojmenović sasvim dobro zna da njegov opstanak na direktorskoj funkciji u „Urbanizmu“ više ne zavisi od onoga što je bilo pre poslednjih izbora, već isključivo od onoga što dolazi do početka leta ako Vučić podlegne pritiscima sa Zapada i zahvali se Vulinu na dosadašnjoj saradnji i vernosti.

A to će za Stojmenovića u punom smislu tih reči značiti samo jedno, očekuje ga skidanje sa respiratora i ekskomunikacija iz direktorske fotelje u „Urbanizmu“ i uz sve to i bolno saznanje da mu ni gradonačelnik u tim oklnostima ne može biti od pomoći!  1. Jumkovac 04/05/2022
  2. Lepi Jova 04/05/2022
  3. Нобел 04/05/2022
  4. Arh.Boban-Bujanovac 04/05/2022
  5. Teodora arhitekta 04/05/2022
  6. Jowan 05/05/2022
  7. Zini da ti kazem 05/05/2022

  Ostavi komentar