Snežana JOVIĆ za NOVOSTI: DOŽIVELA sam AGONIJU na POROĐAJU – SLUČAJ sam prijavila POLICIJIPorodilja iz Vranja Snežana Jović (36) doživela je pravu agoniju u porođajnoj sali – kaže da je lekari umalo nisu ubili, a zdravstveno stanje njenog deteta je ugroženo, objavljeno je na portalu Novosti.rs

Nakon porođaja je ustavljeno je bebe ima povredu glave, a Snežana je ceo slučaj prijavila policiji.Ne znam odakle da počnem. Kada ležite tamo na tom stolu, niste ni svesni nekakvog nasilja, samo vam je bitno da se dete rodi živo i zdravo. Sećam se svake sekunde, sećam se svake reči, sećam se agonije koju sam preživela dok je moj dečak dolazio na svet – započinje priču za „Novosti“ Snežana.

Ona se porodila 16. januara. Kaže da joj je treća trudnoća bila uredna, da joj je trudnoću vodio ugledni ginekolog D. V. iz vranjske bolnice i da ništa nije ukazivalo na to da može biti nekakvih komplikacija.Došla sam tog jutra negde oko pola pet, moj ginekolog je bio u smeni i pregledao me je. Konstatovao je ono što sam i ja kao žena koja se ne porađa prvi put znala – da je beba još visoko i da neće porođaj tako brzo. U međuvremenu je on iz noćne smene otišao, zamenio ga je kolega Z. A. kome je asistirala ćerka N. A. koja je na specijalizaciji – priča Snežana.

Kako prenose „Novosti“, porodilja pažljivo bira reči, pokušavajući da nikog ne uvredi, a opet kroz suze priča sa koliko muka je na svet donela svoje treće dete.

Procenili su, tačnije mlada doktorka, da sam otvorena šest prstiju, probušila je vodenjak i konstatovala da sam spremna za porođaj. Doktor je čak rekao da će sve biti gotovo za pet minuta. Nisu bili neprijatni do tog trenutka, ali po svemu sudeći nije išlo kako su planirali i tu kreće agonija. Guranje bebe, skakanje po stomaku, u sali su babice, dve čistačice… Gurali su bebu naviše i na kraju pozvali u pomoć doktorku I. Č. – priča drhtavim glasom Snežana.

Posle svih pokušaja, koriste vakuum kako bi izvukli bebu. Po rečima porodilje, prvi put neuspešno, drugi put jedva uspevaju. I, kada su bebu izvukli, nastao je muk.

Molila sam ih da urade carski rez, nisu hteli. A onda moja beba nije plakala i sestra mi je rekla da se molim i da to jedino može da pomogne. Molila sam se i krstila na stolu i onda se začuo plač, moj dečak je bio živ – kaže Snežana.

Prema njenim rečima, tu nije bio kraj njenih muka. Onda je usledilo vađenje posteljice u najvećim mukama, dobila je anesteziju, pa je posle imala još muka.

Ušivena sam bezbroj puta, strašno mi je sve to bilo. U subotu, 20. januara, trebalo je da odemo kući i lekar pedijatar pregledao je bebu. Ultrazvuk je pokazao da jedna strana bebinog mozga nije u redu i da nas verovatno čeka borba – završava Snežana razgovor.

Njenom mužu je nakon te konstatacije lekara pozlilo, pa je i sam završio na urgentnoj medicini i tada su odlučili da ceo slučaj prijave.

Ne treba mi ništa, neću nikakvu odštetu, samo želim da moje dete bude poslednje dete kome su naudili – kategorična je ova majka troje dece.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  1. Jelena 22/01/2024
  2. Bilja 22/01/2024
  3. Pacijentkinja 22/01/2024
  4. Ja 22/01/2024
  5. Sima 22/01/2024
  6. Ana 22/01/2024
  7. Lelek 22/01/2024
  8. Atila 22/01/2024
  9. Majka 22/01/2024
  10. D.V. 22/01/2024
  11. Darko 22/01/2024
  12. Stefan 22/01/2024

  Ostavi komentar