SLOMLJENA biračka KUTIJA u JELEŠNICIU selu Jelašnica u opštini Surdulica oko 14 časova na biračkom mestu je slomljena biračka kutija.

Prema rečima predsednika Gradske izborne komisije Branislava Ristića incident je odmah prijavljen i članovi komisije su na licu mesta izašli sa novom kutijom.Trenutno je obustavljeno glasanje , postaviće se nova kutija i glasanje će se nastaviti po protokolu. Ne zna se tačno ko je slomio kutiju. Postoji mogućnost da je kutija pala ili da se mozda neko spotakao i da je tako oborio. Policija je na licu mesta i oni će utvrditi kako je došlo do toga – rekao je Branislav Ristić

On dodaje da što se tiče izborne komisije da su oni tu da obezbede glasački materijal, tačnije glasačke listiće i novu kutiju koja će biti doneta u kratkom vremenskom periodu da bi se glasanje nastavilo što pre.Ovaj incident je potvrdio i predsednik Republičke izborne komisije Vladimir Dimitrijević koji je na konferenciji za novinare u RIK-u rekao da su nadležni organi već reagovali i da će čovek biti priveden.

U Surdulici jedan birač polomio glasačku kutiju. Organi su reagovali, biće priveden pravdiu. Organi će reagovati sa zakonskim ovlašćenjima, rekao je Dimitrijević.

NIV

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. Građanin 03/04/2022

    Ostavi komentar