Slab odziv penzionera za penzionerske kartice: Šta će mi POPUST kad NEMAM paraU Filijali PIO Fonda u Vranju prvog i drugog dana podnošenja prijava penzionera za dobijanje penzionerskih kartica očigledan je slab odziv pripadnika najstarije populacije, uverio se portal InfoVranjske.rs na licu mesta.

Prvog dana, u sredu 15. marta nije se dugo čekalo na prozivku za prijavljivanje, a na osnovu broja koji u holu zgrade Fonda deli penzionerima pripadnik obezbeđenja, dok je u četvrtak 16. marta pre 11 sati desetak penzionera čekalo da budu pozvani i prijave se za karticu.U holu zgrade penzioneri su ćutljivi i ne komentarišu značaj „velikog državnog projekta za bolji standard najstarijih građana“, ali po izlasku iz zgrade se „naglo ohrabre“ i glasno govore šta misle o penzionerskim karticama.

Pitam se šta će mi kartica, da bih ostvario popust treba da pazarim 10.000 dinara, da dam, dakle, trećinu penzije, to ne mogu, jer nemam dovoljno novca za toliki pazar, negoduje penzioner iz Vranja.To je dobro za putovanja, ali mi penzioneri već imamo popust, pa ne verujem da će nam „Kavim Jedinstvo“ dati i dodatni popust“, tumači držeća penzionerka.

Kažu da ćemo imati popust i za banje, ali sa mojom penzijom ne mogu ni do Leskovca da odem, a ne do neke banje, zato mislim da su ove kartice dobre za manji broj bolje stojećih penzionera, ali za većinu koji su siromašni nema značaja, ubeđen je još jedan umirovljenik.

Dobro je što se tiče popusta za zdravstvene usluge, mi smo stari i bolesni, pa nam znači ako za pregled imamo popust i 10 odsto, koliko je najavio naš predsednik, jer zdravstveni pregledi su skupi, napominje penzionerka iz Vranjske Banje.

Aktuelna vlast, podsećamo, u najavi „velikog državnog projekta za bolji standard najstarijih“»“ u vidu penzionerskih kartica, navela je da će popust od minimum 10 odsto moći da ostvare penzioneri u prodavnicama, super marketima, prilikom zdravtsvenih pregleda, odlaska u banje, pa i za karte za pozorišne predstave.

Odziv penzionera, međutim, nije masovan ni na nivou Srbije, jer se prvog dana za prijavljivanje za penzionerske kartice odazvalo nešto više od 70.000 penzionera, a u zemlji penzije koristi 1,7 miliona umirovljenika, uz „dodatak“ od nekoliko desetina hiljada lica koja primaju druge naknade preko PIO Fonda.

S. Kostić

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  1. Srba 17/03/2023
  2. Dragan 17/03/2023
  3. snsbanda 17/03/2023
  4. XL 18/03/2023
  5. Momčilo 18/03/2023

  Ostavi komentar