Skoro 2.000 Vranjanaca primilo VAKCINU protiv gripaVakcinu protiv sezonskog gripa od početka imunizacije, trećeg oktobra ove godine, do četvrtog decembra primilo je 1.908 Vranjanaca, saopštava PR služba Zdravstvenog centra u Vranju.

U periodu od 28. novembra do četvrtog decembra protiv gripa vakcinisalo se 66 lica, što pokazuje da je u znatnoj meri opala zainteresovanost Vranjanaca za imunizacuju protiv sezonskog gripa.U prvom mesecu imunizacije protiv sezonskog gripa u naznačenom jednonedeljnom periodu vakcinisalo se od 300 do skoro 400 građana, u drugom mesecu je taj broj pao ispod 100 lica, što se dogodilo i u poslednjem nedeljnom periodu od 28. novembra do četvrtog decembra, kada se vakcinisalo 66 građana.

Interesovanje za vakcinaciju protiv virusa korona sasvim je prestalo, jer je u periodu od 28. novembra do četvrtog decembra data samo jedna doza kineske vakcine.Podsećamo, vakcinacija protiv sezonskog gripa na području Vranja počela je trećeg oktobra u službama Doma zdravlja u Vranju, kao i u ambulantama u Vranjskoj Banji, Vlasu, Bareliću i Rataju.

NIV

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  • Ostavi komentar