Skoro 2.000 Vranjanaca primilo VAKCINU protiv gripa

Eko Taxi Vranje

Vakcinu protiv sezonskog gripa od početka imunizacije, trećeg oktobra ove godine, do četvrtog decembra primilo je 1.908 Vranjanaca, saopštava PR služba Zdravstvenog centra u Vranju.

U periodu od 28. novembra do četvrtog decembra protiv gripa vakcinisalo se 66 lica, što pokazuje da je u znatnoj meri opala zainteresovanost Vranjanaca za imunizacuju protiv sezonskog gripa.U prvom mesecu imunizacije protiv sezonskog gripa u naznačenom jednonedeljnom periodu vakcinisalo se od 300 do skoro 400 građana, u drugom mesecu je taj broj pao ispod 100 lica, što se dogodilo i u poslednjem nedeljnom periodu od 28. novembra do četvrtog decembra, kada se vakcinisalo 66 građana.

Interesovanje za vakcinaciju protiv virusa korona sasvim je prestalo, jer je u periodu od 28. novembra do četvrtog decembra data samo jedna doza kineske vakcine.

Podsećamo, vakcinacija protiv sezonskog gripa na području Vranja počela je trećeg oktobra u službama Doma zdravlja u Vranju, kao i u ambulantama u Vranjskoj Banji, Vlasu, Bareliću i Rataju.

NIV  • Ostavi komentar