Školski odbor banjske škole: Aleksandrov ne govori istinuŠkolski odbor Osnovne škole „Predrag Dvedžić“ u Vranjskoj Banji uputio je dopis portalu InfoVranjske.rs u kome negira navode iz teksta objavljenog šestog juna koje je portalu saopštio Slobodan Aleksandrov, nastavnik ruskog jezika u banjskoj školi.

Portal InfoVranjske.rs prenosi navedeni dopis sa neophodnim skraćenjima, imajući u vidu karakter i način portalskog izveštavanja.Školski odbor se prvi put obraća redakciji portala InfoVranjske.rs molbom da se ne iznose neistine koje štete ugledu škole i daće odgovore na napise koji su prethodili, a uglavnom se tiču sudskih postupaka koji se vode protiv škole.

Nastavnik Slobodan Aleksandrov vodi sudske sporove protiv škole od 2006. godine, bilo je različitih sudskih odluka, odbijanja i usvajanja tužbenih zahteva. Aleksandrova je trebalo po odluci suda angažovati na radnom mestu nastavnika ruskog jezika, ali slobodnog radnog mesta nije bilo, pa je angažovan za četiri časa ruskog jezika, koliko je bilo slobodnih časova.Škola je nastojala da reši problem Aleksandrova i zahvaljujući Ministarstvu prosvete i datoj saglasnosti da bude raspoređen na poslovima bibliotekara, pa Aleksandrov od marta 2021. godine prima punu platu.

Ovde je, dakle, ispoštovana pravosnažna sudska presuda koja se navodi u napisima na portalu, te nije istina da Aleksandrov ne prima punu platu, direktorka poštuje i sud i saglasnost Ministarstva, pa je istina da je u toku sudski spor za vraćanje otpremnine koju je on primio i koju bi hteo da zadrži i da primi i zaradu za ceo period u kome mu je bio otkazan ugovor o radu.

Što se tiče doprinosa za PIO Fond škola ne može da bude iznad zakona, problem je nastao kod Fonda koji nije evidentirao, a Slobodan Aleksandrov je prećutao da je u jednom periodu nakon otkaza do vraćanja na rad imao doprinose kod drugog poslodavca, pa nije moguće da se evidentiraju uplate za dvostruki staž.

Škola u Vranjskoj Banji i direktorka nisu jače ni od zakona ni od Ministarstva prosvete, a verujemo da ni InfoVranjske.rs nisu jače od zakona i da će objaviti ovaj tekst, piše u dopisu Školskog odbora Osnovne škole „Predrag Devedžić“ u Vranjskoj banji koji je potpisao predsednik Aleksandar Stevanović.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  1. Vesna 20/06/2022
  2. Жижа 20/06/2022
  3. Insajder 20/06/2022
  4. Kuke kukic 20/06/2022
  5. SNS 20/06/2022
  6. Marjan 20/06/2022
  7. Vila 21/06/2022
  8. Vesna 21/06/2022

  Ostavi komentar