Aktivizam i mladi

Sjajna prilika za MLADE: Konkurs za organizatore događaja u VRANJUUdruženje “Aktivisti iz komšiluka” raspisalo je konkurs za organizatore događaja koji je namenjen mladima od 15 do 30 godina sa teritorije Vranja. Poziv je otvoren do 31. januara putem formulara na njihovoj Instagram stranici i mogu aplicirati kandidati u grupama od najmanje 3, a najviše 4 člana.

“Grad Vranje ima nameru da osnuje Omladinski centar, a ovaj konkurs je prilika da mladi pokažu kakav sadržaj bi voleli da se nađe u tom centru, kao i da se sami oprobaju u organizaciji događaja”, navode iz ovog udruženja.Prilikom apliciranja grupe neophodno je navesti i ukratko obrazložiti ideju – kakav događaj kandidati žele da organizuju, koliko bi trajao i još neke detalje iz formulara, a nakon toga će biti odabrane najbolje prijave i grupe će imati organizovani trening u Sremskim Karlovcima, sa ciljem da se ideja usavrši uz mentorsku podršku organizatora.

Putni troškovi, smeštaj i obroci u toku trajanja treninga, koji će biti održan od 21. do 25. februara, su obezbeđeni.“Po povratku sa petodnevnog treninga u Sremskim Karlovcima, gde će sa mentorkom dodatno uobličiti ideju, učesnici će po grupama dobiti novčanu podršku u iznosu od 42 hiljade dinara za organizaciju događaja koji su planirali i razradili, a koji će potom sprovesti tokom marta i aprila”, stoji u pozivu.

Neki od primera za organizaciju događaja jesu edukacija, predavanja, kreativne radionice, izložbe, koncerti i slično, a može trajati od nekoliko sati do nekoliko dana.


Ovaj konkurs sprovodi se kroz projekat “Mladi u Centru” u okviru programa „Mladi i mediji za demokratski razvoj“, u partnerstvu sa Beogradskom otvorenom školom i uz finansijsku podršku Švedske.

Za dodatne informacije zainteresovani se mogu obratiti organizatorima putem mejla [email protected]


Link ka formularu za apliciranje na konkurs:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd8ReXhwjmXvyxn-0rG3i4T_8y-xShEGXqr1Jyq0clpPyAOcQ/viewform

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  • Ostavi komentar