Simpo IZLAZI iz UPPR-a: Ministarstvo ODBILO zainteresovane KUPCEPortal InfoVranjske.rs eksluzivno saznaje da je kompanija Winer A Export iz Beograda, sa sedištem na Voždovcu prva firma koja se nakon ukidanja UPPR-a javila povodom kupovine nekadašnjeg giganta – Simpo A.D. Vranje.

Kompanije Winer A Export obratila se direktno Ministarstvu privrede Republike Srbije, 29. februara, 2024. godine, a potpisnik „pisma o namerama“ je direktor ovog preduežeća – Igor Anđelović.Putem ovog pisma želimo da vas obavestimo da želimo da, razumevajući stratešku i ekonomsku veličinu ove Kompanije (SIMPO), njen brend na domaćem i stranom tržištu, ulaganje u generacijsku obuku zaposlenih kao i njen značaj pogotovo za jug Srbije, a da ne želimo da preuzmemo kompaniju zarad prodaja nekretnina koje su preostale u vlasništvu Simpa, već radi preuzimanja svih zaposlenih, te prava i obaveza akcionara, poverilaca i dužnika, a potom i nastavka proizvodnje i osavremenjivanja budućeg poslovanja kompanije Simpo, stoji u zvaničnom dopisu ministarstva od strane firme „Winer A Export“ iz Beograda.

Nekoliko danas kasnije, stigao je i odgovor iz Minstarstva privrede Republike Srbije. U odgovoru nadležnog ministartva stoji da Simpo još uvek nije na prodaju.Za Subjekt privatizacije (Simpo A.D. Vranje), još uvek nije doneta oduka o modelu i motedu privatizacije. S tim u vezi, obaveštavamo Vas da, ukoliko u narednom periodu bude doneta odluka o modelu i metodu privatizacije Subjekta, Ministarstvo privrede će u cilju sprovođenja postpupka privatizacije za Subjekt obaviti javni poziv za prodaju kapitala, odnosno imovine. Ili Javni poziv za izvor strateškog partnera, zavisno od modela privatizacije. Javni poziv sadrži sve relevantne podatke, uključujići i rokove za učestovanje u postupku privatizacije, stoji u odgovoru Ministarstva privrede.

Kompanija Simpo A.D. Vranje nalazi se u UPPR-u (Unapred pripremljeni plan reorganizacije) od 21. februara, 2019. godine, a samo rešenje doneto je 25. jula, 2018. godine.

Bivša ministarka privrede Republike Srbije, Anđelka Atanasković izjavila je 2020. godine, da će kompanija Simpo tražiti strateškog partnera tek kada se posrnuli gigant iz Vranja oslobodi zavisnih preduzeća.

Slađan Disić, trenutni Generalni direktor kompanije Simpo izjavio je za portal Biznis.rs, da „fabrika ne čeka potencijalne kupce već provodi UPPR i modernizuje proizvodnju“.

Disić je za ovaj portal, u 2023. godini govorio da je „normalno da se kompletak postupak privatizacije može pokrenuti, kada se pojavi ozbiljan kupac“.

Nemamo informaiju o zainteresovanim ili potencijalnim kupcima“, govorio je na kraju 2023. godine Disić.

Portal InfoVranjske.rs ranije je izvešavao da će fabrika iz UPPR-a izaći krajem marta ili početkom aprila, 2024. godine.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  1. Radnik 28/03/2024
  2. UPS 28/03/2024
  3. verovatno 28/03/2024
  4. Ranko 28/03/2024
  5. Srki 28/03/2024
  6. Rasprodaja 28/03/2024
  7. Istina 28/03/2024
  8. Šljivar 29/03/2024

  Ostavi komentar