Aktivizam i mladi

Šesnaest nagrada za učenike Vranjske gimnazije na Republičkom takmičenju talenataNa 66. Republičkom takmičenju talentovanih učenika srednjih škola, održanog 26. maja u Čačku, učenici Vranjske gimnazije postigli su veliki uspeh osvojivši čak 16 nagrada iz različitih oblasti.

Iz predmeta Srpski jezik i književnost istakli su se učenici trećeg razreda Đorđe Mihajlović i Lara Radivojević, koji su osvojili treće mesto. Đorđe je branio rad iz oblasti srpskog jezika, a Lara – rad iz književnosti. Njihova mentorka je prof. Milica Mitić.U oblasti engleskog jezika zablistale su tri učenice prvog razreda: Nikolina Jaćimović je osvojila drugo mesto, dok su Julija Babović i Iva Totić osvojile treće mesto. Njihova mentorka je profesorka Maja Bulajić.

Troje učenika istaklo se talentom, znanjem i radovima iz oblasti psihologije: učenici trećeg razreda Mladen Tasić i Anastasija Marković osvojili su drugo mesto, dok je učenica drugog razreda Lara Bundalo zauzela treće mesto. Njihova mentorka je prof. Svetlana Veličković Momčilović.Učenici trećeg razreda bili su veoma uspešni i u matematici: Vukašin Vojvodić i Nina Stamenković osvojili su prvo mesto, a uč. Nikola Radulović je osvojio drugo mesto, sa podrškom mentora prof. Tatjane Stanojković. Učenica četvrtog razreda Helena Vasić osvojila je treće mesto, a njena mentorka je prof. Divna Pešić.

Iz predmeta Računarstvo i informatika učenica četvrtog razreda Anđela Ristić osvojila je prvo mesto, dok su učenici trećeg razreda Strahinja Zlatanović i Anđelija Mitić osvojili drugo, odnosno treće mesto. Njihova mentorka je prof. Jasmina Mladenović.

Iz predmeta biologija istakla se učenica trećeg razreda Sandra Đorđević, koja je osvojila treće mesto, sa podrškom mentora prof. Gordane Nikolić.

Čestitamo našim talentovanim i vrednim učenicima i njihovim posvećenim mentorima, čiji nas uspeh motiviše da i ubuduće pratimo put svojih darova, interesovanja i potencijala i da na svakom delu tog puta pronalazimo radost – u širenju vidika i proučavanju oblasti koje volimo, poručuju iz Gimnazije.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. Nebojsa 07/06/2024

    Ostavi komentar