Selidba na Novi Beograd: Popularna opština za mlade paroveRazvijajući se od svojih skromnih početaka iz 1948. godine, kada je bio ništa više od močvarnog zemljišta, ovaj deo grada je postao sinonim za urbani razvoj i arhitektonsku inovativnost. Strateški lociran između Save i Dunava, Novi Beograd je veoma popularan deo Beograda i jedan od centara kako poslovnog tako i društvenog života, tako da slovi za najbrže rastuću opštinu naše prestonice.

Zašto mladi biraju Novi Beograd

Za generacije mladih koji traže svoje mesto pod suncem velikog grada, Novi Beograd postaje obećana zemlja savremenog urbanog življenja. Mladi ljudi su privučeni ovom opštinom zbog njene dinamične atmosfere, velikog broja moderno izgrađenih objekata, dosta prilika za rad jer je veliki broj kompanija i njihov predstavništava upravo pozicioniran u ovom delu Beograda, a naravno i zbog zabave i društvenog života.
Sa modernim tržnim centrima, raznovrsnom ponudom kafića i restorana, te kulturnih dešavanja, Novi Beograd je postao epicentar modernog načina života. Ova opština takođe nudi brojne rekreativne aktivnosti uz reku, široke zelene površine i izvanrednu povezanost sa ostalim delovima grada, što ga čini savršenim mestom za mlade stručnjake i studente kojima će sve biti dostupno u krugu od kilometar ili dva.Saobraćajna Infrastruktura i Obrazovni Centri

Zbog blizine Aerodroma Nikola Tesla i međunarodnim putevima, kao i bogatom saobraćajnom mrežom koja se proteže na 160 kilometara, Novi Beograd zauzima centralno mesto u gradskoj saobraćajnoj infrastrukturi. Saobraćajne arterije kao što je evropski put E-75, povezuju ga sa ostatkom grada, dok deonica auto-puta „Miloš Veliki“, dužine osam kilometara, povezuje Novi Beograd sa Surčinom, čime je značajno unapređen svakodnevni život stanovnika.

Na području opštine se nalaze 35 predškolskih ustanova, 22 osnovne i 8 srednjih škola, kao i Fakultet dramskih umetnosti, Visoka turistička škola, Viša tehnička škola strukovnih studija i tri privatna fakulteta, dok Studentski grad, poznat kao najveći studentski dom u Beogradu, obezbeđuje stanovanje za studente iz svih delova Srbije.Sport, Kultura i Zabava

Ova opštona je takođe poznata po sportskim centrima poput SRC „11. april“ i Hale sportova, koji pružaju bogate sadržaje kako za profesionalce, tako i za rekreativce. Kada je u pitanju kultura i zabava, opština se može pohvaliti sa Muzejom savremene umetnosti, istorijskim arhivom Beograda, Novobeogradskom kulturnom mrežom, Domom kulture Studentski grad, Studentskim kulturnim centrom, kao i sa pozorištem Duško Radović i tri velika bioskopa.

Šoping, Zelenilo i Noćni Život

Šoping centri poput Ušća i Delta City-ja privlače mnoge posetioce svojom raznovrsnom ponudom, dok parkovi, šetališta i veliki broj zelenih površina, poput parka Ušće, čine Novi Beograd jednim od najpoželjnijih mesta za život i rad. Za ljubitelje biciklizma, bitan podatak je to da je ukupna dužina biciklističkih staza u ovom delu grada 36,3 km, tako da je to još jedan oblik rekreacije koji je dostupan na ovoj beogradskog opštini. Noćni život ovog dela grada je bogat i raznovrstan, a sigurno su najpoznatiji  splavovi koji nude zabavu do ranih jutarnjih sati i jedan su od zaštitnih znakova čitavog Beograda.

Najpopularnije lokacije na Novom Beogradu

Novi Beograd je dom mnogih poznatih lokacija koje plene lepotom i važe za trenutno jedne od popularnijih u čitavoj srpskoj prestonici. Oni koji mogu da priušte sebi luksuz življenja u novoizgrađenim raskošnim objektima uglavnom biraju lokacije kao što su: Sakura Park, Petica, New Minel Residence & Office, Newport, V Park, kao i mnoge druge atraktivne komplekse koji nude savremeni stil života uz visok standard gradnje i dodatne sadržaje.
Cene nekretnina na celoj opštini se kreću se od 2400EUR po kvadratu u starijim delovima Novog Beograda, dok cena novogradnje prelazi i 2900EUR što ga čini atraktivnim kako za kupovinu tako i za investiranje.

Koje su najčešće lokacije na Novom Beogradu gde se mladi sele?

Kako navode iz beogradske agencije Selidbe Apolon, veliki broj selidbi u prethodnih par godina bio je upravo na Novom Beogradu.
Razlozi su najčešće dobra ponuda, veliki broj novoizgrađenih objekata,
ili sama popularnosti opštine. Lokacije koje najčešće biraju mladi parovi su Blok 45 zbog blizine reke i dosta parkova, kao i Blok 63 zbog nešto pristupačnijih opcija za kupovinu ili rentiranje, što je i razlog zašto je ovaj deo dom velikog broja studenata koji se nisu odlučili za život u studentskom domu.

Kada su u pitanju selidbe firmi, kompanije se najčešće odlučuju za Airport City, West 65,
dok je veliki deo svetskih giganata već raspoređen u Bulevaru Milutina Milankovića.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  • Ostavi komentar