Selektivan odnos Komunalne policije prema VranjancimaViše građana Vranja požalilo se portalu InfoVranjske da Komunalna policija Grada ima selektivan odnos prema građanima u postupcima iz svoje nadležnosti, dovodeći ih takvim odnos u nejednakopravni položaj.

To je kršenje Ustava Srbije koji određuje da su svi građani u jednakopravnom položaju i da tu ne sme biti izuzetaka. Za pojedince, istini za volju, ne za sve pripadnike Komunalne policije, to ne važi, jer ona građane deli na privilegovane i one koji to nisu – protestuje Vranjanac koji je imao problem sa Komunalnom zbog ogrevnih drva na trotoaru.Po njegovim rečima, «od njega je traženo da ih odmah skloni, odnosno, sredi i ukloni sa trotoara, a njegov «ugledan» komšija, podrazumeva se iz establišmenta vlasti, mogao je da ih drži na trotoaru nedelju dana».

Primedbe na postupak pojedinaca iz Komunalne policije ima i žitelj bloka «Pošta – Banka» i to zbog parkiranja na parking mestima preko puta Komiteta (SPS).

Pojedini komunalni policajci imaju razumevanja za nas koji tu živimo, pa na kratko parkiramo vozila na parkingu ispred ulaza u Biblioteku. Pojedinci, međutim, odmah intervenišu i zapisuju, ali zažmure kada «neki» Vranjanci parkiraju svoja kola, funkcioneri, biznismeni, doktori… – negoduje Vranjanac iz bloka «Pošta – Banka».

Ovaj Vranjanac pokazuje na vozilo biznismena koje je parkirano više od jednog sata, ali Komunalne policije, jednostavno, nema, «a nema je čak i kada je tu».

Nas obične smrtnike ne boli kada treba da platimo kaznu, ali kada je plate i funkcioneri, ljudi iz vlasti, tzv. «viđeni» Vranjanci, boli nas nepravda, ali smo i u čudu da neki još koriste komunističke privilegije – nezadovoljan je ovaj Vranjanac.

S. Kostić    1. Pera ložač 06/08/2021
    2. SavaTalimat 13/08/2021

    Ostavi komentar