Saopštenje za javnost – Zloupotreba moći u Bosilegradu: Borba za pravdu i istinuSaopštenje za javnost prenosimo u celosti i bez dodatnih izmena.

Dugogodišnji predsednik opštine Bosilegrad, Vladimir Zaharijev, ponovo je u središtu kontroverze zbog svojih postupaka prema aktivistkinji i profesorki, Danieli Georgiev.Gospođa Georgiev, koja je poznata po svojim javnim istupima i kritici korupcije i zloupotrebe moći, sada se suočava sa novčanom kaznom zbog krivične presude za klevetu.

„Zaharijev, evo odvojiću od moje porodiljske plate 66.000 dinara i od usta moje maloletne dece da bi tvoj duševni bol bio saniran. Kad nemaš dušu, da bar imaš novac. Navikla sam na skromnost, meni je čast da platim za istinu i pomognem kome treba. Očito da tebi treba, ili će da ti zatreba,“ rekla je Georgieva u svojoj izjavi za javnost.Pretnje i zastrašivanje

Međutim, ova presuda je samo vrh ledenog brega. Georgieva je iznela i šokantne tvrdnje da joj je predsednik Zaharijev lično pretio, rekavši da će joj „izvaditi bebu kroz usta“.

Nakon što je ova pretnja prijavljena policiji i tužilaštvu, Zaharijev se pravdao da je neko drugi umesto njega pisao te reči. Ipak, i posle dve godine od prijave, tužilaštvo navodi da je slučaj i dalje u predistražnom postupku.

„Ovakve pretnje i zloupotreba moći su neprihvatljive i pokazuju koliko je važno da se suprotstavimo nepravdi. Iako je slučaj prijavljen policiji i tužilaštvu, već dve godine postupak stoji u predistražnom postupku. Ovaj nedostatak akcije jasno pokazuje koliko je naš pravosudni sistem spor i podložan uticajima. Pozivam nadležne organe da ubrzaju istragu i osiguraju pravdu,“ istakla je Georgieva.

Poziv na odgovornost i podršku

„Predsednik Zaharijev mora biti odgovoran za svoje postupke i reči. Niko, bez obzira na svoju poziciju, ne bi smeo da koristi pretnje i zastrašivanje kao sredstvo za ućutkavanje kritike. Zahtevam transparentnu i brzu istragu ovog slučaja. Pozivam sve građane i organizacije za ljudska prava da se uključe i podrže moju borbu za pravdu. Zajedno možemo pokazati da pretnje i zastrašivanje nemaju mesta u našem društvu,“ naglasila je Georgieva.

Ovaj slučaj nije samo pitanje lične pretnje, već ukazuje na širi problem zloupotrebe moći u našoj zajednici. Moramo se zajedno boriti protiv korupcije i zastrašivanja, i osigurati da svako ima pravo da izrazi svoje mišljenje bez straha od odmazde. „Nikakve novčane kazne ili pretnje neće me obeshrabriti u mojoj borbi za istinu. Zahtevam da se predsednik Zaharijev javno izvini i da nadležni organi preduzmu odgovarajuće mere da osiguraju pravdu i bezbednost za sve građane,“ poručila je Georgieva.

Istina i pravda kao vodilje

Daniela Georgieva ostaje odlučna u svojoj borbi za pravdu i istinu.

„Predsednik Zaharijev je ne samo koristio svoju poziciju da me ućutka, već je i lično pretio da će mi izvaditi bebu kroz usta. Nakon što je ova pretnja prijavljena policiji i tužilaštvu, on se pravdao da je neko drugi umesto njega pisao te reči. Ovakve pretnje i zloupotreba moći su neprihvatljive i pokazuju koliko je važno da se suprotstavimo nepravdi,“ istakla je Georgieva.

Georgieva poziva javnost i medije da pažljivo prate ovaj slučaj i pruže podršku u borbi za pravdu.

„Istina ne sme biti ućutkana novčanim kaznama i pretnjama. Verujem da će građani prepoznati nepravdu i stati uz mene u ovoj borbi za transparentnost i pravdu. U demokratiji, svako ima pravo na svoje mišljenje i na javno izražavanje istine. Tužbe protiv onih koji govore istinu su napad na same temelje slobodnog društva. Ovo nije samo moja borba, već borba svih nas za pravo da govorimo i da budemo saslušani,“ rekla je Georgieva.

Zaključak

Ovaj slučaj iz Bosilegrada je samo jedan od mnogih koji ukazuje na potrebu za većom transparentnošću i pravdom u našem društvu. Daniela Georgieva je odlučna u svojoj borbi i poziva sve građane da joj se pridruže u suprotstavljanju nepravdi i zloupotrebi moći. Njena poruka je jasna: istina i pravda će na kraju pobediti.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. Stojan 06/07/2024

    Ostavi komentar