Saobraćaj u Vranju: Od početka godine POVREĐENO 198 – ŽIVOT izgubilo 10 LICAPolicijska uprava u Vranju objavila je rezultate rada „Stanje bezbednosti saobraćaja u periodu januar – avgusta 2023. godine. Iz PU Vranje naglašavaju da je smanjen broj saobraćajnih nezgoda, kao i broj poginulih i povređenih lica. Ali podatak koji zabrinjava javnost jeste da je od povređeno čak 198 lica, dok je život izgubilo 10 učenika u saobraćaju.

  1. 365 saobraćajnih nezgoda ( što je manje za 37 ili 10,14 % u odnosu na isti period prethodne godine, kada su registrovane 402 nezgode);
  2. Poginuo sedam lica ( 10 u odnosu na isti period prošle godine);
  3. Povređeno 198 lica (240 u odnosu na isti period prošle godine);
  4. Registovano 26.203 saobraćajnih prekršaja (25.447 – isti period prošle godine)

Pu Vranje naglašava da su najčešći prekršaji nedozvoljena brzina, nekorišćenje sigurnosnog pojasa, neuključena svetla danju, nepropisno zaustavljanje i parkiranje .

Najčešći faktori nastanka saobraćajnih nezgoda su: preuzimanje nepromišljenih radnji od strane vozača, pogrešno izvođenje radnji od strane vozača, neprilagođena brzina uslovima i stanju puta, propust vozača koji se odnosi na nepravilno sagledavanje saobraćajne situacije, propusti vozača zbog neiskustava, neprimerenog i nepropisnog ponašanja, propusti vozača zbog lošeg psihofičkog stanja, nepažnje i rasejanosti, vozač pod uticajem alkohola i dr, stoji u zvaničnom izveštaju policijske uprave Vranje.

NIV  • Ostavi komentar