Aktivizam i mladi

Šansa za MLADE iz VRANJA: Otvoren konkurs za generaciju 7.0 Svetionika znanjaSvetionik znanja je tradicionalno takmičenje srednjoškolaca iz 12 lokalinih zajednica Srbije, koje se sprovodi u organizaciji Svetionika znanja i Asocijacije za afirmaciju kulture. Cilj je jednostavan, ali moćan: osmisliti i razviti projekte koji će doprineti unapređenju kvaliteta svakodnevnog života u tim zajednicama.

Svetionik znanja okuplja 48 srednjoškolaca, čineći timove od četiri učenika treće i četvrte godine srednje škole. Ovi budući mladi lideri će raditi pod pažljivim vođstvom mentora i koordinatora iz omladinskih organizacija, sa fokusom na razvoj projektnih ideja koje će imati pozitivan uticaj na njihove zajednice.Teme na kojima će timovi raditi ove godine su raznovrsne i ključne za budućnost našeg društva: od informacionih tehnologija, zaštite životne sredine, javnog zdravlje, pa do društvene odgovornost i aktivizma.

Osim lokalnih inicijativa, srednjoškolci će imati priliku da razmene iskustva na seminaru zakazanom od 22. do 24. septembra u Kragujevcu, a njihovi finalni projekti će biti predstavljeni na završnom događaju od 1. do 3. decembra u Bajinoj Bašti.Ove godine pravo učešća na kokursu imaju svi talentovani srednjoškolci treće i četvrte godine, čija su interesovanja usmerana ka lokalnoj zajednici, pisanju projekata i aktivizmu iz sledećih gradova: Bajine Bašte, Beograda, Kragujevca, Čačka, Zaječara, Leskovca, Šabca, Bele Crkve, Ćuprije, Niša, Vršca i Vranja.

Projekat se ostvaruje u organizaciji Svetionika znanja i Asocijacije za afirmaciju kulture, zahvaljujući podršci Ministarstva turizma i omladine Republike Srbije. Konkurs za učesnike je otvoren do 10. septembra.

Za dodatne informacije i prijavu, posetite zvaničnu web stranicu Svetionika znanja. Izabrani kandidati će biti obavešteni do 13. septembra o finalnom odabiru. Svetionik znanja je prilika da vizija mladih za bolju budućnost postane stvarnost!

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. Slavko 17/08/2023

    Ostavi komentar