ŠANSA za MLADE iz Vranja i PREŠEVA: #RaznolikoOvolikoOmladinski program Beogradskog centra za ljudska prava poziva mlade od 15 do 30 godina iz Beograda, Vranja, Dimitrovgrada, Loznice, Novog Pazara, Pirota, Preševa, Sjenice i Subotice, da se prijave na program #RaznolikoOvoliko.

Cilj programa je osnaživanje mladih za borbu protiv diskriminacije i usvajanje znanja i veština neophodnih za promociju ravnopravnosti i pravednosti. Program se sprovodi od avgusta do decembra 2023. godine u onlajn i oflajn formatu, a prvi trening za mlade u okviru programa se održava uživo od 26. do 30. avgusta.Program #RaznolikoOvoliko je namenjen mladima koji žele da se angažuju, daju svoj doprinos borbi protiv diskriminacije i svojim primerom promovišu raznolikost i različitost.

U okviru programa, osamnaest mladih ljudi dobiće priliku da uče o (anti)diskriminaciji, stereotipima i predrasudama i steknu veštine da reaguju u situacijama nejednakog tretmana i nepravde u svojoj zajednici. Osim toga, učestvovaće u zagovaračkim aktivnostima, kreiranju portala/aplikacije za prijavu diskriminacije i osnivanju prvog Saveza mladih protiv diskriminacije.

Prijave za program su otvorene do 20. avgusta putem ovog linka: https://forms.gle/een8AzdZYyvawo4p9

Učešće na programu je besplatno, a za sve učesnike/ce obezbeđena je refundacija putnih troškova, smeštaj i obroci, kao i sva dodatna podrška za učešće na aktivnostima. Više detalja o samom programu dostupno je OVDE, a za sva pitanja i nedoumice mladi nas mogu kontaktirati putem mejla youth@bgcentar.org.rs.

Program „Raznoliko Ovoliko” nosi pun naziv „#SteppingStones to Youth Diversity in Serbia: Empowering Youth with Knowledge, Skills and Protection Mechanisms for Anti-discrimination” i realizuje ga Beogradski centar za ljudska prava uz finansijsku podršku Evropske unije.

Kontakt osoba:

Milica Mutavdžić – saradnica Omladinskog programa

milica@bgcentar.org.rs, 064/45-98-154    1. Šetač 10/08/2023

    Ostavi komentar