Aktivizam i mladi

Samo u Vranju: Imamo PENZIONERSKI, ali ne i OMLADINSKI CENTARJoš jedna „kontradiktornost“ koja krasi Vranje, jeste da se o penzionerima više brine nego o mladi, pa tako stariji od 65 godina imaju svoj prostor dok mlađi od 30 nemaju.

S političke strane potpuno razumljivo, jer penzioneri su ti koji održaju ovu i ovakvu vlast u Kralja Milana broj 1. Ali sa druge strane postavlja se pitanje, kojim građanima će upravljati vlastodršći, kada svi odu i napuste ovaj grad.Pa tako penzioneri, i oni koji se tako osećaju imaju svoj prostor u centru grada. Pored prostora imaju i plasnu grupu, a plesna grupu ima čak i svog koreografa.

Dok s druge strane Mladi imaju OKCE, ili bolje rečeno imali su OKCE. Jer prostor koji je nekad služio za koncerte, sada služi za čuvanje stranačkih zastava. Ali, mladi imaju obećanje da će dobiti svoj Omladinski centar.Zašto mladi nisu sigurnu u obećanje oko Omladinskog centra, pokazuje i činjenica da je dugonajavljivani Naučni centar „Rista Stajić“ za sada dobio sam matični i poreski broj.

Da su penzioneri bolje prošli od mladih dokazuje i velika proslava pred izbore, kojoj je prisustvovao i Goran Vesić, ministar u Vladi Srbije, a na razgovor sa mladima „samo“ Slobodan Milenković.

Na kraju se postavlja pitanje, da li su mladi i zaslužili ovakvu sudbinu, kada je broj izašlih „omladinaca“ na izbore sramno nizak.

NIV

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. Trener 09/04/2024
    2. Dalibor 09/04/2024

    Ostavi komentar