ŠAF: „Zimske čarolije“ obradovale ŠESTORO nagrađenih

Eko Taxi Vranje

Škola animiranog filma (ŠAF) u Vranju u petak 20. januara podelila je nagrade učesnicima likovnog i literarnog konkursa pod nazivom „Zimske čarolije“ u dve kategorije, od prvog do četvrtog i od petog do osmog razreda osnovnih škola sa teritorije Grada.

Jasmina Stojanović, direktorka ŠAF-a, pozdravila je decu i njihove roditelje i čestitala laureatima na trudu i zalaganju koje su uložili na radovima prispelim na konkursu.Danas je lep događaj, podelićemo nagrade na konkursu raspisanom u decembru 2022. godine, ovo je četvrti put kako to radimo sa željom da animiramo decu, i onu u ŠAF-u, ali i onu koja nisu kod nas, da ih motivišemo i podstaknemo njihovu kreativnost i maštovitost, ne ocenjujući jedino talenat, već posvećenost dece, njihoiv trud i zalaganje, rekla je direktorka Stanojević.

Na konkurs „Zimske čarolije“ pristiglo je 146 radova u prvoj kategoriji, od prvog do četvrtog razreda, i 27 u drugoj, od petog do osmog razreda, a dodeljeno je šst nagrada u obe kategorije.

U prvoj kategoriji treću nagradu dobila je Dunja Bogdanović, učenica OŠ „Vuk Karadžić“ u Vranju, drugu Danica Trajković, učenica OŠ „Radoje Domanović“, a prvu Olga Milovanović, učenica OŠ „Predrag Devedžić“ u Vranjskoj Banji.

U kategoriji od petog do osmog razreda treću nagradu dobila je Teodora Stanković, učenica sedmog razreda OŠ „Predrag Devedžić“ u Vranjskoj banji, drugu Salija Marković, učenica petog razreda OŠ „Vuk Karadžić“ u Vranju, i prvu Anđela Dimitrijević, učenica osmog razreda OŠ „Radoje Domanović“ u Vranju.  • Ostavi komentar