Rukometaši TUŽILI grad: Poništite sve ODLUKE o dobijanju sredstava iz BUDŽETA

Eko Taxi Vranje

Grupa rukometnih radnika podnela je Višem sudu u Vranju tužbe protiv Grada Vranja, RK Vranje 1957 i ŽRK Vranje „radi utvrđivanja ništavnosti“, saznaje portal InfoVranjske.rs uvidom u dokument Višeg suda koji je dostavio tužbe optuženima i dao im obaveze da odgovore na tužbe.

Tužbe Višem sudu sjedinjene su u jedinstvenu tužbu pod brojem ZP.br.66/22 od 17. avgusta 2022. godine, zajedno sa prilozima kojim se argumentuje tužbeni zahtev za utvrđivanje ništavnosti, što podrazumeva poništenje određenih akata i posledica tih akata u više oblasti, između ostalog, i na dobijanje novca iz gradskog budžetaSudija Višeg suda u Vranju Darinka Stanković je u konkretnom slučaju obavestila Ženski rukometni klub Vranje dopisom od 29. avgusta 2022. godine, uz dostavljene primerke tužbe, da u roku od 30 dana od prijema dopisa sudu podnese pisani odgovor na tužbu, ili istakne procesne prigovore i izjašnjenje da li priznaje ili osporava tužbeni zahtev.

Tužbe protiv Grada Vranja i postojećih rukometnih klubova sadrže zahteve za poništavanje svih akata vezanih za održavanje izbornih skupština čija se legalnost osporava, akata o funkcionisanju kluba i osporava legalnost dobijanja novčanih sredstava iz gradskog budžeta.

Prema saznanju portala, jedan od glavnih motiva za podnošenje tužbi, uz nabrojane razloge, je i saznanje rukometnih radnika o nenamenskom trošenju sredstava RK Vranje 1957 i ŽRK Vranje koja uprave pomenutih klubova nisu mogle da opravdaju.

Na kraju dopisa, Viši sud upozorava tužene da ukoliko ne podnesu odgovor na tužbu u određenom roku, sud će doneti presudu kojom će usvojiti tužbeni zahtev.  1. Insajder 13/09/2022
  2. Rukometas 13/09/2022
  3. Joca 13/09/2022
  4. Analiticar 13/09/2022
  5. Jovca 13/09/2022

  Ostavi komentar