Rukomet: Vranjanci jesenji vicešampioni

Eko Taxi Vranje

Rukometni klub Vranje 1957 je na kraju jesenje polusezone u Super „B“ ligi „Istok-Zapad“ zauzeo drugo mesto sa 16 bodova i bilansom od osam pobeda i tri poraza.

Vranjanci na tabeli imaju šest bodova manje u odnosu na jesenjeg prvaka, Goč Merkur iz Vrnjačke Banje, koji je kao lider osvojio 22 boda.RK Vranje 1957 je u poslednjem 11. jesenjem kolu u gostima savladao Kuršumliju sa 29:19 i osvojio dva važna boda pre zimske pauze, a najefikasniji bili su Ivančević sa osm i Pavlović sa pet golova.

Vranjske rukometaše u prolećnoj polusezoni očekuje težak raspored i svakako velika razlika u bodovima u odnosu na prvoplasirani Goč Merkur, kao i pravilo da samo prvak ulazi u viši rang, pa u klubu strahuju da se ne ponovi prošlogodišnja sezona 2021/22, kada je Vranje 1957 bilo drugo na tabeli i ostalo u Super «B» ligi «Istok-Zapad», rangu regionalnog značaja zbog postojanja Super «B» lige «Sever-Centar».

Podsećamo, Arkus liga je prvi rukometaški rang državnog značaja u muškom rukometu.

U 12. kolu šampionata nakon zimske pauze, RK Vranje 1957 gostuje u Požarevcu gde će igrati sa domaćim Mladim Radnikom, ekipom koja se nalazi na pretposlednjem, 11. mestu na tabeli sa svega tri osvojena boda.    1. Radojko 14/12/2022

    Ostavi komentar