Rukomet: Dodić blistao protiv Katara

Eko Taxi Vranje

Reprezentacija Srbije je u trećem kolu grupe „E“ na Svetskom šampionatu u rukometu pobedila selekciju Katara rezultatom 34:24, poluvreme17:14.

Vranjanac Stefan Dodić, koji je ušao u igru na početku drugog poluvremena, ponovio je dobre igre iz prethodna dva meča sa Alžirom i Nemačkom, ubrzao je igru «orlova», učinio je maštovitijom i raznovrsnijom i bio izuzetno koristan sa ukupno osam asistencija.Samo dve asistencije devetnaestogodišnjeg Vranjanca nisu rezultirale golovima, sve ostale su omogućile Vorkapiću, Marseniću, Orboviću, Iliću i ostalima da zatresu mrežu Katara i donesu važnu pobedu reprezentaciji Srbije.

Osvojena dva boda Srbija prenosi u daljoj fazi takmičenja, a već u četvrtak 19. januara pred «orlovima» je težak i neizvestan susret sa Norveškom, reprezentacijom koja je jedan od favorita za medalje na ovom planetarnom odmeravanju snaga nacionalnih rukometnih selekcija.

U prvoj fazi šampionata Srbija je zabeležila dve pobede, protiv Alžira i Katara, i doživela je poraz od Nemačke.

Svetski šampionat u rukometu održava se u Švedskoj i Poljskoj, a reprezentacija Srbije je sva tri meča u grupi „E“ odigrala u Katovicama, gradu na jugu Poljske.

S. Kostić    1. Generacija 18/01/2023
    2. Prike 18/01/2023
    3. Kurta 18/01/2023

    Ostavi komentar