RISTIĆ: Vranje živi u SNS KATASTROFIĐorđe Ristić, predsednik GrO Narodne stranke u Vranju, u razgovoru za portal InfoVranjske.rs ocenio je „da je situacija u gradu od dolaska SNS na vlast KATASTROFALNA“»“.

Saobraćajna infrastruktura je potpuno devastirana, ulice su raskopane, a nezavršene, započinju se novi radovi na saobraćajnicama i kanalizacionoj mreži, rokovi za okončanje tih radova su debelo probijeni, a i kada se privedu kraju, kolovoz se nikada ne vraća u prvobitno stanje, upozorava Ristić.Na pitanje „ima li makar malom svetla u infrastrukturnom vranjskom tunelu“, Ristić odgovara odrečno.

Gotovo svaka ulica je istrošena, ruinirana i dotrajala, previše je udarnih rupa, što je posledica nedomaćinske ekonomske politike vladajuće SNS ne samo na lokalu, već i na državnom nivou, konstatuje Ristić.Prvi čovek NS u Vranju to dokumentuje drastičnim padom standarda građana, posebno na jugu Srbije.

Takva ekonomska politika aktuelne vlasti dovela je do znatnog pada životnog standarda većine građana, a to se ogleda u ogromnoj inflaciji kroz poskupljenje skoro svih životnih namirnica, energenata, dok se na drugoj strani ne povećavaju plate u skladu sa inflatornim kretanjima, pa je oslabila kupovna moć građana, što mi u Vranju i na jugu Srbije naročito osećamo, ističe Ristić.

Na pitanje „kako se na jugu odražava činjenica da su plate najniže u Srbiji“, Ristić odgovara navodeći posledice takve situacije u Pčinjskom okrugu.

To se u Vranju i na jugu Srbije dramatično oseća, jer zbog niskih zarada i nedostatka radnih mesta ne samo mladi, već i ostali građani, sve više napuštaju naš grad i ceo jug  i odlaze u traganju za boljim i normalnijim životom, pa se nastavlja proces demografskog pražnjenja sa nesagledivim dugoročnim posledicama, što se već naslućuje iz prvih rezultata popisa stanovništva, potencira Ristić.

 Ristić na kraju dramatično upozorava „da u Vranje nije stigla nijedna zdrava investicija, ali se SNS vrhuška na tronu lokalne vlasti enormno obogatila“.

Većina vranjskih vlastodržaca do 2016. godine nije imala ni par odela na sebi, a sada imaju račune sa velikim novcem, stanove u Beogradu i drugim većim gradskim centrima, apartmane u Grčkoj, Bugarskoj, u planinskim centrima, skupocena vozila, pa pitam da li su to mogli sebi da priušte od svojih zarada, pita Đorđe Ristić.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  1. Simbad 30/11/2022
  2. Jes 30/11/2022
  3. Tatko 30/11/2022
  4. Dasa 30/11/2022
  5. Dragana 30/11/2022
  6. Darko 01/12/2022

  Ostavi komentar