RHMZ: Od nedelje LEDENI DANI

Eko Taxi Vranje

Republički hidrometeorološki zavod Srbije za jug Srbije prognozira ledene dane od nedelje petog februara, sa temperaturom do minus devet stepeni u nižim i do 12 stepeni ispod nule u višim predelima.

Zahlađenje praćeno najpre jakim, a zatim umerenim snegom, stiže u vranjski kraj u subotu četvrtog februara uveče, a umeren sneg padaće i narednih dana.RHMZ prognozira da će sreda osmog februara biti najhladniji dan ne samo u ovom, već i u ostalim mesecima ove zime, u planinskim predelima Besne Kobile i Vlasine temperatura će se spustiti do minus 15 stepeni, a u nižim do devet stepeni ispod nule.

U subotu četvrtog februara u ranim jutarnjim satima, Besna Kobila je sa minus osam stepeni ponovo bila najhladnija destinacija u Srbiji, na Staroj planini je izmereno šest stepeni ispod nule, a na Kopaniku pet stepeni u minusu.

Na Kukavici je bilo minus tri stepena, na Vlasini minus dva stepena, na Zlatiboru minus jedan, koliko je izmereno i u Sjenici na Pešterskoj visoravni.

U Vranju se u subotu ujutro temperatura kretala oko nule, uz slab sneg i susnežicu, u Leskovcu su izmerena dva stepena u plusu, u Nišu tri stepena iznad nule, a u Beogradu je bilo pet stepeni.

S. Kostić    1. Gru 04/02/2023
    2. Lutka 04/02/2023
    3. VODOVOD 04/02/2023
    4. Yang 04/02/2023

    Ostavi komentar