RHMZ: Nepogode na jugu u utorak, sredu i petakRepublički hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ) prognozirao je za utorak, sredu i petak nestabilno vreme u Vranju i na jugu Srbije sa jakim popodnevnim pljuskovima, gradom i olujnim vetrom.

RHMZ je tim povodom izdao narandžasti meteo alarm, ne samo za jug zemlje, već i za celu Srbiju, uz upozorenje da će vreme biti opasno za imovinu i ljude i da može izazvati velike materijalne štete i ugroziti i ljudske živote.Za utorak devetog avgusta RHMZ predviđa osim nepogoda i dnevne temperature do 30 stepeni, za sredu 10. avgusta maksimalnih 28 stepeni uz vremenske nepogode, za četvrtak 11. avgusta takođe do 28 stepeni uz delimično oblačno i bez vremenskih nepogoda, dok će se u petak 12. avgusta vremenske nepogode opet vratiti, a temperature će pasti do 27 stepeni.

Vrednost UV indeksa biće sedam, visoka, pa se preporučuje građanima da izbegavaju boravk van zatvorenog prostora od 11 do 17 sati.Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  • Ostavi komentar