RHMZ: Na jugu od nedelje sneg i jutarnji mrazeviRepublički hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ) za naredne dane u vranjskom kraju predviđa jutarnje mrazeve i snežne padavine, sve do srede 10. marta.

U Vranju se prognozira u nedelju šestog marta jutarnji mraz sa temperaturama do nius dva stepena, dnevnom do tri stepena u plusu, i nešto jače snežne padavine, u ponedeljak slab sneg i jutarnji mraz od minus tri stepena.U utorak devetog marta RHMZ predviđa slab sneg i jutarnju temperaturu do dva stepena u plusu, a u sredu takođe minus tri stepena ujutro i slabije snežne padavine.

U subotu petog marta ujutro u Vranju je izmerena temperatura bila oko nule, ali je Vlasina sa minusom od sedam stepeni bila jedna od najhladnijih destinacija u Srbiji.Najhladnije je bilo na Kopaoniku gde je temperatura iznosila minus devet stepeni, u Zaječaru i Dimitrovgradu bilo je osma stepeni ispod nule, Zrenjaninu minus šest i Zlatiboru pet stepeni ispod nule.

Leskovac je sa minusom od četiri stepena bio hladniji od Niša, gde je temperatura vazduha iznosila jedan stepen u plusu, dok je u Beogradu bilo minus jedan stepen.

RHMZ prognozira toplije vreme tek u drugoj polovini marta.

S. Kostić

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  • Ostavi komentar