Reagovanje: Ljubenović – Ja sam jedan od osnivača SNSZvonimir Ljubenović, jedan od osnivača SNS u Vranju u jesen 2008. godine, u reagovanju na feljton portala InfoVranjske o istoriji vranjskih naprednjaka, ističe „svoju žestoku svađu sa Aleksandrom Vučićem, tadašnjim potpredsednikom SNS“.

Bilo je to u decembru 2009. godine, naravno u Beogradu, dogodila se žestoka rasprava, tačnije, svađa, ja sam kao jedan od osnivača SNS u Vranju istupio protiv raskola u stranci u Vranju i protiv mešetara kao što je bio Zupančić, Vučić je „gurao“ neku svoju priču i moj razlaz sa naprednjacima je bio konačan, navodi Ljubenović za InfoVranjske.Po njegovim rečima, to nije bio njegov prvi susret sa Vučićem.

U septembru 2008. godine bili smo kod Vučića dr Dušan Petrović, Radivoje Đedović, Milutin iz Neradovca i ja, Vučić me poznavao kao starog radikala od 1991. godine, pa me je upitao „Ljubenoviću, koga želite za poverenika Opštinskog odbora, ko je taj doktor Petrović, a ja sam pokazao na Petrovića stomatologa“, priseća se Ljubenović.

Zvonimiru Ljubenoviću je oduzet odbornički mandat koji je dobio na listi SRS i to odlukom Upravnog suda u Nišu.

Svi mi, odbornici SRS, nas 13, koji smo osnovali odborničku grupu „Napred Srbijo“, tada smo izgubili mandate, osim Momira Stoiljkovića i Predraga Stošića, ali su nam vraćeni rešenjem Ustavnog suda 2011. godine, po osnovu Zakona o lokalnim izborima, član 47, gde je stajalo da mandati pripadaju pojedincu, a ne stranci, na šta smo čekali godinu i po dana, kaže Ljubenović.

S. Kostić    1. Dr 18/02/2022

    Ostavi komentar