Reagovanje: KOLAPS u gradu

Eko Taxi Vranje

Svaki projekat rekonstrukcije ulica koji predviđa zatvaranje za saobraćaj mora da sadrži projekat odvijanja saobraćaja, što u Vranju nije slučaj, ističe u telefonskom reagovanju na vest o teškoćama u saobraćaju u gradu Mihajlo Stanković, diplomirani građevinski inženjer u penziji.

Po njegovim rečima, „to stoji u Zakonu o planiranju i izgradnji, a u cilju nesmetanog odvijanja saobraćaja i za vreme izvođenja radova na gradskim ulicama“.Taj deo projekta mora da sadrži alternativne pravce, dakle, da predvidi kojim ulicama mogu da se kreću vozila kada se zatvara saobraćaj na ulicama na kojima se izvode radovi, toga u Vranju ovog leta nema, pa se javljaju teškoće i zastoji u normalnom odvijanju saobraćaj“, smatra Stanković.

Zakon o planiranju i izgradnji precizira još neke obaveze tokom izvođenja radova na gradskim ulicama.

Obavezno je postavljanje signalizacije dok traju radovi, u Vranju, međutim, to je sprovedeno delimično, samo u ulici Kralja Milana, a li ne i u drugim ulicama gde se izvode radovi, primećuje inženjer Stanković.

Na kraju, Stanković potencira da Zakon o planiranju i izgradnji predviđa u ovakvim slučajevima i postavljanje građevinskih tabli i obeležavanje radova.

To je takođe samo delimično ispoštovano u Vranju, a odgovornost je na investitoru, izvođaču radova i na nadležnim odeljenjima lokalne samouprave, zaključuje Stanković.    1. Mile od Repince 10/09/2022
    2. Milanko 23/09/2022

    Ostavi komentar