Raskrsnica Save Kovačevića i Karađorđeve: Smrt za AUTOMOBILERaskrsnica ulica Save Kovačevića i Karađorđeve u centru Vranja izuzetno je opasna za vozače i njihova motorna vozila, jer su na tom mestu izražene posledice raskopavanja pomenutih ulica, pa građani koji upravljaju automobilima moraju da drastično smanje brzinu svojih kola.

Na raskrsnici su vidljivi „ostaci“ raskopavanja, neravnine, manje udarne rupe, deo kolovoza bez asfalta, poptpuna suprotnost sveže asfaltiranoj ulici Save Kovačevića, što motiviše vozače da ubrzaju kretanje svojih vozila ovom veoma frekventnom gradskom ulicom.To predstavlja opasnu zamku za sve vozače koji se svojim automobilima kreću ulicom Save Kovačevića, pa se dešavalo da minimalno uspore kada dođu na raskrsnicu sa Karađorđevom i onda im vozila odskaču i obavezno pretrpe neku štetu, jer bi morali da u znatnijoj meri smanje brzinu, savetuje ulični prodavac vozače koji moraju ulicom Save Kovačevića.

Raskrsnica je naročito opasna i nepredvidiva kada pada kiša.

Pre nekoliko dana baš kada je padala jaka kiša, vozač je većom brzinom od potrebne uleteo u raskrsnicu i umalo mu se nije prevrnuo automobil, toliko je bilo klizavo na zemljanom delu kolovoza, pa je „tuširanje“ prolaznika bila najmanja i najbezazlenija šteta, priča „savetnik“ tezgaroš.

Prema njegovim rečima, „bez obzira na stanje raskrsnice, saobraćaj se i dalje intenzivno odvija ulicom Save Kovačevića“.

Ne smanjuje se, naprotiv, jer ova ulica u širem centru Vranja povezuje dve izuzetno frekventne gradske ulice regionalnog značaja, Bore Stankovića i Cara Dušana, zato vozačima savetujem OPREZ, usporite na rskrsnici, opasno je, još jednom upozorava ulični trgovac na raskrsnici Save Kovačevića i Karađorđeve.

Na kraju, prema saznanju portala InfoVranjske.rs pomenuta raskrsnica biće «sređena», ili, kako to vlast voli da kaže, «rehabilitovana», tek kada bude konačno završena rekonstrukcija Karađorđeve ulice.    1. Maja 15/09/2022

    Ostavi komentar