Ragmi Mustafa: Albanci na jugu Srbije BEZ koristi od Briselskog SPORAZUMAAlbanci na jugu Srbije nemaju ništa od Briselskog sporazuma iako je prošlo 10 godina od potpisivanja ovog sporazuma, poručio je na svom FB profilu Ragmi Mustafa, predsednik Nacionalnog saveta Albanaca.

Briselski sporazum ništa nije doneo Albancima u Srbiji, ni mir, ni prosperitet, ni stabilnost, pa su oni zato i dalje taoci spora između Beograda i Prištine, upozorio je Mustafa.Predsednik NS Albanaca je konstatovao da su Albanci u Srbiji bez slobode.

Sloboda mišljenja i izražavanja, koja se podrazumeva, uskraćena je Albancima u Preševu i Bujanovcu, a mi želimo da budemo vlasnici svoje sudbine, umesto da se pokoravamo despotskim silama iz glavnog grada, napisao je Ragmi Mustafa.Mustafa je nastavio sa kritikom Briselskog sporazuma.

Pritisak i diskriminacija Albanaca su morali biti rešeni Briselskim sporazumom, ali se to nije dogodilo, iako smo mi očekivali da budemo deo tog dogovora, istakao je Ragmi Mustafa.

Podsećamo, predstavnici Albanaca sa juga Srbije tražili su da budu deo pregovora između Beograda i Prištine i prema principu reciprociteta dobiju ista prava kao i Srbi na Kosovu i Metohiji.

Takođe podsećamo, Kristofer Hil, ambasador SAD u Beogradu, prilikom nedavne posete jugu Srbije kategorično je izjavio „da se pregovori između Beograda i Prištine i postignuti sporazumi tiču odnosa Srbije i Kosova, a da tu nema mesta za pitanje položaja nacionalnih manjina, jer je to unutrašnje pitanje države Srbije“.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. Драган 26/04/2023
    2. Profesor 26/04/2023
    3. Зоран 26/04/2023

    Ostavi komentar